Τα μέτρα τάξης για το Βέροια - Πανθρακικός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

panthrakikos veria

Από την Αστυνομική Διεύθυνση ανακοινώθηκαν τα μέτρα τάξης για το Κυριακάτικο παιχνίδι της Βέροιας με τον Πανθρακικό. Σύμφωνα με αυτά:

1. Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να εκδώσει μέχρι 1700 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των διαρκείας – ανταλλαγής, ως ακολούθως:
 ΘΥΡΑ 1-6 : 350 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 ΘΥΡΑ 2 : 550 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 ΘΥΡΑ 3 : 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 ΘΥΡΑ 4 : 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
 ΘΥΡΑ 5 : 200 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

2. Οι φίλαθλοι της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες των θυρών 1, 2, 3, 4, 6. Η είσοδος φιλάθλων για τις κερκίδες Θ6 θα γίνει από τη Θ1. Η είσοδος Θ6 θα παραμείνει κλειστή.

3. Προσερχόμενοι μεμονωμένα φίλαθλοι φιλοξενούμενης ομάδας να καταλάβουν θέσεις στις κερκίδες Θ5 του γηπέδου. δίχως διακριτικά ομάδος, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με εισιτήριο.

4. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν στον ειδικό χώρο στάθμευσης ΚΤΕΛ, επιτηρούμενα από αστυνομική δύναμη Α.Τ. Βέροιας.

5. Με μέριμνα της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην Θύρα 3VIP.

6. Οι θύρες του Σταδίου Βέροιας να ανοίξουν δύο (02) ώρες πριν την έναρξη.

7. Οι προσέλευση των φιλάθλων της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑΣ να γίνει μεμονωμένα.

8. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε ζώνες περιμετρικά του Σταδίου Βέροιας, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

9. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

10. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

11. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε φιάλες, κύπελλα, κούπες ή κουτιά κάθε μορφής, ως επίσης και άλλα αντικείμενα που έχουν κατασκευασθεί από γυαλί ή κάθε άλλο εξαιρετικά σκληρό υλικό.

12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας, φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

13. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχει υβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με
την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

14. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας την ημέρα του αγώνα του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ πριν την ανάπτυξη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

15. Αμφότερες οι Π.Α.Ε. μέχρι την 10:00΄ ώρα της 30-01-2014 το αργότερο, να γνωστοποιήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας (fax:2106991762) τα ακόλουθα στοιχεία:

α. Ξενοδοχεία διαμονής των αποστολών των δυο ομάδων, ώρα αναχώρησης τους απ΄ αυτά, καθώς και τους υπεύθυνους των αποστολών (ονοματεπώνυμο – κινητό τηλέφωνο) την ημέρα του αγώνα, προκειμένου διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και μέσα για τη συνοδεία τους και καθορισθεί το δρομολόγιο μετάβασης του στην Αθλητική εγκατάσταση.

β. Τα ονοματεπώνυμα και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των εκπροσώπων – υπευθύνων της, οι οποίοι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση και να τελούν σε άμεση επικοινωνία – συνεργασία με τον επικεφαλής των Αστυνομικών μέτρων, προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων βίας.

γ. Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ΄ αρίθμ. 38404 από 18.8.2009 κ.υ.α. «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη ΣΥΝΗΘΗ αστυνομικών μέτρων από 15:00 ώρα της 02-02-2014, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για 1:200 θεατές, ήτοι 9 τουλάχιστον άτομα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ.-Τ.Α. Βέροιας), στην Δ.Ε.Α.Β. και στην διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.