Στην τελική ευθεία οι Επιτροπές ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

pasok koukoulop

Στη σύσταση τριών επιτροπών που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις προχωρά η Χαριλάου Τρικούπη, η σύνθεση των οποίων θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια επιτροπή θα επιφορτιστεί με την ανασυγκρότηση των Τοπικών Οργανώσεων σε πανελλαδική κλίμακα, η δεύτερη θα αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στις Ευρωεκλογές και η τρίτη θα έχει ως αρμοδιότητα την κομματική οργάνωση στην πορεία προς της Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει τη συμμετοχή ακόμα και απλών μελών, από τη βάση του κόμματος, που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν, ενώ θα υπάρχουν και ολιγομελείς γραμματείες με συντονιστικές κυρίως αρμοδιότητες.

Την ίδια ώρα, όπως επισήμανε και Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο, αναμένεται και η ανακοίνωση της Επιτροπής που θα αναλάβει ρόλο ανασύστασης τους ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και των προοδευτικών, δημοκρατικών, δυνάμεων με κύριο στόχο τις προεκλογικές συνεργασίες τόσο στην ευρωκάλπη όσο και στις Αυτοδιοικητικές.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή, εκτός από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα απαρτίζεται από μέλη της "κίνησης των 58" αλλά και όσων πολιτικών φορέων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια θα απευθυνθεί και στη ΔΗΜΑΡ, ο πρόεδρος της οποία ωστόσο, ξεκαθάρισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, το Σάββατο, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα κατέλθει αυτόνομα.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή αφού εξετάσει τις δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων αλλά και πιθανών υποψηφιοτήτων, θα οργανώσει στα τέλη Φεβρουαρίου κοινή Συνδιάσκεψη όπου θα επικυρωθούν τα ευρωψηφοδέλτια.

Μία πρώτη "άτυπη" απάντηση στις προτάσεις του Ε. Βενιζέλου αναμένεται να δοθεί σήμερα από την "κίνηση των 58" σε εκδήλωση που οργανώνουν στο Δημαρχείο της Κηφισιάς.

Η εκδήλωση έχει θέμα "Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο" με κεντρικό ομιλητή τον πανεπιστημιακό Χρήστος Ροζάκης ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρ. Ψαριανός αλλά και ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αν. Παπαδόπουλος, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει νέο γύρο εσωκομματικών διαξιφισμών με την ηγεσία της Αγ. Κωνσταντίνου.

Πηγή: www.capital.gr