Το «Σοσιαλιστικό Κόμμα» ίδρυσε ο Στέφανος Τζουμάκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

tzoumakas

Ο Στέφανος Τζουμάκας, παρουσίασε την Κυριακή, το «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο, όπως είπε θα λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, ως αυτόνομο και αυτοτελές.

Ο κ. Τζουμάκας, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην παρουσίαση του νέου κόμματος σχολίασε ότι «η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ είναι αποτέλεσμα της παρακμής, της ηθικής κατάπτωσης και της συντριβής ενός μετώπου ετερόκλητων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων χωρίς ιδεολογική και πολιτική ενότητα και στελέχωση από ανθρώπους χωρίς αρχές και αξίες».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μνημόνια ως τον πυρήνα των ακροδεξιών πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού, ενώ σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επεσήμανε ότι ασφαλώς και αντιμετώπιζε προβλήματα, άλλα, όπως είπε, καθοριστικό ήταν και είναι ότι οι πολιτικές ηγεσίες και η διαπλοκή κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας και παράλληλα ενίσχυσαν τη φοροδιαφυγή.

Για να επιτευχθεί λύση στο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της χώρας, έθεσε ως προϋποθέσεις την ήττα του μνημονιακού μπλοκ, νέα διακυβέρνηση και νέα οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα βασίζεται στη βιωσιμότητα του χρέους και στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας και σε ένα έκτακτο πρόγραμμα δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βαθμιαία αποκατάσταση του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών.

«Ήρθε η ώρα και οφείλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση του σοσιαλιστικού κινήματος και στην ίδρυση ενός σοσιαλιστικού κόμματος, δημοκρατικού και προοδευτικού».

πηγή: www.naftemporiki.gr