Τι αλλαγές ζητάνε στην φορολογία οι αγρότες

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

agrotis

Από την "Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχει ξεκινήσει για την συγκρότησης ενός ενιαίου αγροτικού συνδικαλιστικού οργάνου, που είναι το πρωταρχικό αίτημα του αγροτικού κόσμου, συναντηθήκαμε σήμερα εκπρόσωποι από πολλές περιφέρειες* της χωράς και κατόπιν διαβούλευσης καταλήξαμε στα ακόλουθα:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Επί του φλέγοντος θέματος των ημερών που είναι το φορολογικό, δηλώνουμε ότι η προχειρότητα με την οποία επιχειρήθηκε η αλλαγή του φορολογικού συστήματος των αγροτών, έχει δημιουργήσει συνθήκες πλήρους αποδιοργάνωσης του αγροτικού κόσμου.

ΖΗΤΑΜΕ: Την αναβολή εφαρμογής για ένα χρόνο:

α) Της διάταξης περί βιβλίων εσόδων εξόδων και

β) Της παραγράφου 3 του άρθρου 29 του νόμου 4172/2013

γ) Την άμεση έναρξη θεσμικού και συγκροτημένου διαλόγου Εθνικού επιπέδου, για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό της φορολογίας των αγροτών.

Σε αναμονή της ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην πρόταση μας, την επόμενη Παρασκευή θα ανακοινωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας (Το παρόν κείμενο θα αποσταλεί στα σχετικά υπουργεία και στον Πρωθυπουργό.). 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. Καθώς ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει συνέχεια, όλες οι προγραμματισμένες δράσεις των κατά τόπους οργανώσεων θα πραγματοποιούνται κατά τις επιλογές τους.

2. Από την επόμενη Παρασκευή θα προχωρήσουμε σε συγκροτημένες και συντονισμένες, κοινές δράσεις.

3. Για την αποτελεσματική συγκρότηση του ΕΝΙΑΙΟΥ αγροτικού οργάνου, καλούνται οι αγροτικοί σύλλογοι, οι υπό σύσταση αγροτικοί σύλλογοι και κάθε φορέας του αγροτικού χώρου που ασπάζεται τις αρχές της ενιαίας εκπροσώπησης και επιθυμεί ένα ισχυρό αγροτικό όργανο, να επικοινωνήσει με την γραμματεία στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

4. Όλες οι ανακοινώσεις της πρωτοβουλίας θα αναρτώνται στο: http://agroproto.blogspot.gr 

5. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι διαδικασίες για την διαβούλευση επί όλων των ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο".