Βέροια: Το τελευταίο τετράμηνο αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που αναζητούν βοήθεια για τα είδη πρώτης ανάγκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται ότι σώζει την χώρα ή ότι παράγει πρωτογενές πλεόνασμα, η καθημερινότητα όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο άγρια για μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Λαμβάνοντας στοιχεία από τον δήμο Βέροιας και γνωρίζοντας ότι υπάρχουν περιοχές που τα πράγματα είναι χειρότερα, διαπιστώνουμε ότι η φτώχεια που μαστίζει την χώρα μας αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς.

Μιλώντας με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Βέροιας, πληροφορηθήκαμε ότι η υπάλληλος που έχει επιφορτιστεί με αυτή την δουλειά δέχεται τόσα περιστατικά που δεν προλαβαίνει να πάρει...ανάσα. "Τους τελευταίους τέσσερις μήνες το φαινόμενο έχει ενταθεί. Έρχονται πολίτες και ζητούν βοήθεια για είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι το γάλα και τα τρόφιμα" υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαυροκεφαλίδης. Η δημοτική αρχή μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου δίδει βοήθεια στους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτή αλλά αυτό δεν είναι λύση. Απαλύνει προς στιγμή τον πόνο πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση αλλά δεν τους προσφέρει έξοδο από το καθημερινό μαρτύριο της επιβίωσης. "Αυτό που κάνουμε δεν είναι λύση. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους δεν λύνονται έτσι" σημειώνει ο Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Η ανέχεια λοιπόν πλήττει όλο και περισσότερους όσο περνά ο καιρός. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι η ανεργία μεγαλώνει και ότι όσο αυξάνονται οι άνεργοι και δεν δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας όχι μόνο η φτώχεια θα μαστίζει τον τοπικό πληθυσμό αλλά και η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν θα έρθει.