Χατζηδημητρίου: "Έφυγα μόνος, δεν με έδιωξαν - Ολοκλήρωσα το έργο μου με την επέκταση του νοσοκομείου"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

xatzidimitrioy paradosi

Έναν μικρό απολογισμό έκανε ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας Νίκος Χατζηδημητρίου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής. Ο κ. Χατζηδημητρίου ευχαρίστησε όλους του τους συνεργάτες αλλά και αυτούς που τον επέλεξαν γι αυτή την θέση και τόνισε ότι φεύγει μόνος του από την θέση του διοικητή αφού ολοκλήρωσε το έργο του. Ευχαρίστησε την πρώην υφυπουργό την κ. Ξενογιαννακοπούλου που τον επέλεξε για διοικητή, την Υγειονομική Περιφέρεια και τους κ. Νάνο, Ζηλίδη, το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και τα μέλη του, τα διοικητά στελέχη, τους διευθυντές του Νοσοκομείου και των τμημάτων, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους βουλευτές του νομού, τις τοπικές αρχές (αντιπεριφερέρεια, δήμος), τους δωρητές του νοσοκομείου, τον Υπουργό Ανδρέα Λομβέρδο (για την ένταξη της επέκτασης στο ΕΣΠΑ).

Μια γροθιά

Μιλώντας για τους συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε: "Ήμασταν και στα δυο διοικητά συμβούλιο, μια γροθιά, μια παρέα που κοιτούσε τι μπορεί να γίνει με αυτό το νοσοκομείο. Είχαμε όλοι αυτή την αγωνία". Για τους γιατρούς, σχολίασε: "Οι γιατροί αποτελούν τα μαργαριτάρια στο στέμμα του κάθε διευθυντή κλινικής". Για δε τους νοσηλευτές, τόνισε: "Η δουλειά των νοσηλευτών δεν συγκρίνεται με την δουλειά κανενός εργαζόμενου, σε οποιοδήποτε φορέα ή υπηρεσία. Λίγοι το καταλαβαίνουν. Ακόμη και η κόρη ή νύφη ενός ασθενούς δυσανασχετεί. Οι νοσηλευτές όμως όχι".

Ο Βεσυρόπουλος ξεμπλόκαρε το έργο της επέκτασης

Μιλώντας για την βοήθεια που έλαβε από τους βουλευτές, ο κ. Χατζηδημητρίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο. "Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο, ο οποίος με προσωπική του παρέμβαση απεγκλώβισε την επέκταση του νοσοκομείου στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αν δεν γινόταν η απεμπλοκή, σήμερα δεν θα ήταν εδώ ο εργολάβος".

xatzidimitrioy paradosi1

"Φεύγω μόνος μου"

Ιδιαίτερα πικραμένος από την φράση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μάκη Ισαακίδη, κατά την τελετή εγκατάστασης του εργολάβου της επέκτασης του νοσοκομείου, δήλωσε ο κ. Χατζηδημητρίου λέγοντας ότι φεύγει μόνος του από την θέση του διοικητή. "Λυπάμαι και θλίβομαι για την φράση που εκστομίστηκε στην τελετή εγκατάστασης εργολάβου για την επέκταση, δεν μπορώ να το ξεπεράσω, «ο απερχόμενος διοικητής». Δεν ήμουν απερχόμενος, ήμουν παρόν και σε ισχύ. Απήλθα όταν αποφάσισα εγώ ότι ολοκλήρωσα ότι είχα να ολοκληρώσω και για λόγους υγείας. Επειδή πιστεύω ότι πάντα υπάρχει ένα τέλος, αφού ξεκινάς από μια αρχή, πρέπει να καταλαβαίνεις μέχρι που φτάνουν τα δεδομένα σου. Εκεί ως βιολογικός άνθρωπος είπα φτάνει έως εδώ, φεύγω για λόγους υγείας. Έφυγα μόνος μου, δεν με έδιωξε κανείς. Παραιτήθηκα εγώ με αίτησή μου".

"Μαχαιριά στην καρδιά"

Μαχαιριά στην καρδιά χαρακτήρισε το επιχείρημα ότι η διοίκηση χτίζει ντουβάρια χωρίς προσωπικό. Ο κ. Χατζηδημητρίου επεσήμανε: "Επίσης το ότι χτίζουμε ντουβάρια, είναι μαχαίρι στην καρδιά μου. Τα ντουβάρια αυτά αποφάσισαν να τα χτίσουν από το 1987, σε ένα νοσοκομείο που λειτούργησε το 1981, όταν διαπίστωσαν ότι δεν χωράνε. Το 1987 λοιπόν κατέθεσαν έναν φάκελο έναντι 5 εκ. Τότε εγώ φορούσα κοντά παντελονάκια. Ένα τέταρτο του αιώνα μετά, φτάσαμε να κάνουμε το έργο. Θα πουν κάποιοι ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αλλά δεν ξέρω γιατί το πλήρωμα του χρόνου δεν ήρθε νωρίτερα. Ταύτισα τον εαυτό μου με αυτό τον στόχο και ήταν η ολοκλήρωσή μου. Επειδή φοβόμουν μην στραβώσει κάτι, κάναμε στις 8 Νοεμβρίου την εγκατάσταση του εργολάβου. Μέχρι την τελευταία στιγμή υπήρχε ο φόβος απένταξης του έργου και είχε ξεκινήσει κουβέντα για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα σε άλλα έργα. Επίσης, ένα μεγάλο τμήμα της επέκτασης ήταν έξω από το τοπογραφικό. Το λύσαμε και αυτό τροποποιώντας το τοπογραφικό. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε αυτά τα ντουβάρια".

Όσο για τις ελλείψεις γιατρών, σχολίασε: "Αναφορικά με το ότι δεν ενδιαφερόμαστε με τους γιατρούς που λείπουν, από τις 8 Οκτωβρίου είδατε σε πόσο καιρό ήρθαν οι γιατροί αυτοί. Δεν κάναμε τίποτα εμείς; Μαζί με τα ντουβάρια που κάνουμε και το στεφανιογράφο, ήρθαν και οι γιατροί".

Τέλος ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε άλλες παρεμβάσεις που έγιναν: "Κατασκευάσαμε ΜΕΘ, μεγάλωσε η Ορθοπεδική κλινική, ανακαινίστηκε η αίθουσα τοκετών, κατασκευάστηκε η μονάδα για τον ΟΚΑΝΑ, έγινε ευπρεπισμός της παθολογικής κλινικής, αποκτήθηκαν μηχανήματα για το ακτινολογικό, έγιναν επεμβάσεις άλλες κλινικές κλπ. Άφησα τελευταίο το στεφανιογράφο. Θα βρει πολύς κόσμος την γιατρειά του. Θα λειτουργήσει και θα μεγαλουργήσει ο στεφανιογράφος. Θα κάνει θαύματα αυτό το νοσοκομείο, έχω ενθουσιαστεί. Βγάζω το...καπέλο στα στελέχη του".

xatzidimitrioy paradosi2

Ψηλά ο πήχης

Σχολιάζοντας το έργο του κ. Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιάννης Βογιατζής είπε ότι παρά τις διαφωνίες με τον απερχόμενο διοικητή στην αρχή, η συνεργασία ήταν καλή. "Ο πήχης στο νοσοκομείο της Βέροιας έχει ανέβει ψηλά" σχολίασε.

Δάκρυσε η Δώρα

Το μέλος της διοίκησης Δώρα Μπαλτατζίδου, δακρυσμένη ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδημητρίου για την συνεργασία και τόνισε: "Μάθαμε πολλά δίπλα σας".

Παράπονα και παρατηρήσεις

Μετά την εισήγηση του κ. Χατζηδημητρίου, δόθηκε ο λόγος και σε όσους διευθυντές κλινικών ήθελαν."Όταν ήρθε ο κ. Χατζηδημητρίου ως διευθυντής, είπα τι είναι αυτός..." σχολίασε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Πέτρος Πετρίδης. "Το ίδιο θα λέτε και για μένα" σχολίασε η νέα διοικητής Αναστασία Μπούρτσου χαριτολογώντας. Έλλειψη καλής συνεργασίας υπαινίχθηκε ο κ. Δεμερτζίδης. "Μείναμε μακριά" σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα που μπορούν να ειπωθούν αλλά όχι μέσα στο νοσοκομείο αλλά σε κάποια ταβέρνα.

Αρκετές ήταν οι παρατηρήσεις που έκανε ο διευθυντής της παθολογικής Χρήστος Κούτρας. Τόνισε ότι η επέκταση του νοσοκομείου θα δώσει ανάσα αλλά μόνο όταν εξοπλιστεί και στελεχωθεί με προσωπικό. Πρόσθεσε ότι υπήρξε βιαστική επιλογή στην έναρξη των εργασιών της επέκτασης διότι οι πρώτες παρεμβάσεις αφαίρεσαν από την μονάδα βραχείας νοσηλείας δυο κρεβάτια για να στεγαστεί εκεί το κυλικείο. Ο κ. Κούτρας παρατήρησε ακόμη ότι μονάδα εντατικής θεραπείας με δυο κρεβάτια δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κλείνοντας υποστήριξε ότι η στελέχωση των κλινικών έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα του απερχόμενου διοικητή και της διοίκησης.

Παράπονα εκφράστηκαν από το τμήμα αιμοδοσίας. "Δεν μας συμπεριλάβατε στα σχέδιά σας. Μας αφήσατε εντελώς έξω. Η αντιμετώπισή σας ήταν μεροληπτική και άδικη" σημείωσε η κ. Μαγουλά. "Ας μείνει κάτι να κάνω κι εγώ" σχολίασε η κ. Μπούρτσου.

Παράπονα εξέφρασε και ο κ. Γαβρίδης διότι ο απερχόμενος διοικητής ξέχασε να τον ευχαριστήσει για υλικά που πρόσφερε στο νοσοκομείο Βέροιας όταν ήταν διοικητής στο Νοσοκομείο Γρεβενών.