Το Royal Ballet στο Σταρ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΟΡΟΣ

ΤΑ ROYAL BALLET από την «Royal Opera House live cinema» παρουσιάζουν την Δεύτερα 27/1 ώρα 21.15 στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ, σε ζωντανή σύνδεση με τα τελειότερα μηχανήματα ήχου και εικόνας (εικόνα HD και ήχο Dolby Digital 5.1) το Royal Ballet.

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA και το ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ για τη σεζόν 2014-15, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις.

Η «GISELLE» παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα όλων των εποχών. Η ιστορία συνδυάζει ένα μαγευτικό μίγμα από ανθρώπινα πάθη, υπερφυσικές δυνάμεις και την υπερβατική δύναμη της αυτοθυσίας. Αυτή η παραγωγή του Sir Peter Wright συλλαμβάνει την ατμόσφαιρα του ρομαντικού μπαλέτου, ιδιαίτερα στην τελειότητα της «λευκής πράξης του» με αέρινες κόρες που πλανιούνται στο δάσος σε θεαματικούς σχηματισμούς – μια από τις πιο φημισμένες σκηνές του corps de ballet.

Η Ζιζέλ χορεύει ανάλαφρα, δίνοντας την αίσθηση ότι αιωρείται μέσα στην ομίχλη. Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες και αξιοθαύμαστες παραγωγές του The Royal Ballet, πιστή στο πνεύμα του πρωτότυπου του 1841 κι όμως πάντα δροσερή σε κάθε νέα της παρουσίαση.

Το έργο είναι μια σπαρακτική ιστορία προδοσίας και συγχώρεσης, με υπερφυσικά πνεύματα και με μια αγάπη τόσο δυνατή, που ξεπερνά ακόμα και τον θάνατο. Η μπαλαρίνα, Natalia  Osipova, ενσαρκώνει μοναδικά τον ομώνυμο ρόλο. Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, μεταδίδοντας σε όλη την έκτασή του την ένταση του δράματος. Ο γοητευτικός Carlos Acosta, που χορεύει τον ρόλο του Κόμη Albrecht, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χορευτές της γενιάς του.. Οι παραστάσεις θα προβληθούν σε ζωντανή σύνδεση με τα τελειότερα μηχανήματα ήχου (Dolby Digital 5.1), και εικόνας High Definition (HD) στο ΚινηματοΘέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας, με αποκλειστικά δικαιώματα για τον νομό Ημαθίας σε ειδικά διαμορφωμένες τιμές (εισιτήρια από 10€).

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014!

Ορχήστρα της Royal Opera House
Χορογραφία Marius Petipa σύμφωνα με τους Jean Coralli και Jules Perrot
Μουσική Pyotr Il’yich Tchaikovsky
Σκηνοθεσία Peter Wright
Διεύθυνση ορχήστρας Adolphe Adam
Σκηνικά John MacFarlane

Η παράσταση «Giselle» θα μεταδοθεί στις παρακάτω πόλεις:

Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο
Κεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος, Αργοστόλι
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού
Ρόδος: Δημοτικό Θέατρο
Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ
Καβάλα: Ξενοδοχείο IMARET
Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών
Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία - Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος"
Λεμεσός - Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Καρπενήσι: Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Για τη σεζόν 2014-2015 ακολουθούν οι παρακάτω μεγάλες παραγωγές:

«H ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Marius Petipa, στις 19 Μαρτίου 2014

«ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» του Christopher Wheeldon, στις 28 Απριλίου 2014

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rohballet.gr

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Official page Facebook http://www.facebook.com/cinestarveria
καθώς επίσης και στο τηλ: 2331022373, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
facebook Group: CINE STAR VERIA.