Απαντήσεις Παυλίδη στην δήμαρχο Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Απαντήσεις στην απαίτηση της δημάρχου να παραιτηθούν από τις θέσεις τους όσοι από τους αξιωματούχους της διοίκησης διαχωρίζουν τις θέσεις τους από αυτές της παράταξης, έδωσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παύλος Παυλίδης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα είπε:

" Στο προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο η κυρία Δήμαρχος ανακοίνωσε την πρόθεση της να μην ξαναπροσπαθήσει στις εκλογές. Και φυσικά είχε όλο το δικαίωμα να τοποθετηθεί και να αναπτύξει τις απόψεις της και να μιλήσει για το έργο της.

Παρά το ότι όμως ήταν μια κορυφαία στιγμή για την ίδια,  περιέργως με την ομιλία της ζήτησε να παραιτηθούν «όσοι διαχωρίζουν την θέση τους από την παράταξη». Και για «έμμισθους Προέδρους» μέσα από αυτήν. Για τον λογο ότι οι γενικότητες θίγουν κ. Πρόεδρε υπολήψεις, οικογένειες και αξιοπρέπειες πρέπει να απαντήσω στην πρόκληση της.

Έτσι να θυμίσω στην Δήμαρχο ότι την ώρα που τα ζητούσε αυτά, ταυτόχρονα απαξίωνε η ίδια την παράταξη της και το μέλλον της. Και την διαχώριζε. Αφού τους παράκαμπτε κι ανακοίνωνε αλλού την απόφαση της. 

Ναι ένα από τα θέματα που διαχωρίσαμε την θέση μας είναι η γέφυρα Κουσιου. Είναι γεγονός ότι δεν ψηφίσαμε πριν 4 μήνες, να πάρει ο εργολάβος της γέφυρας Κουσιου 478.000 ευρώ. Και τελικά δικαιωθήκαμε γιατί γίνανε 248.000 ευρώ. Και βέβαια ούτε κι αυτά τα ψηφίσαμε, αφού στις 17 Φεβρουαρίου ο εργολάβος φεύγει άμα θέλει κι έτσι δεν βλέπαμε τον λογο. Κι ενώ 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν πιστεύουμε άλλο αυτόν τον εργολάβο και θέλουμε αποτέλεσμα κι όχι άλλες υποσχέσεις, βλέπουμε την Δήμαρχο να στηρίζει τους 10+1 συμβούλους (λιγότεροι κι από τους μισους!). Το να δηλώνετε κ. Δήμαρχε εσείς η ίδια ότι «δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος» μετά από 7 χρόνια χειρισμών για την γέφυρα, να στηρίζετε «παντελονατους» που αλλάζουν την ψήφο τους και να αγνοείτε την βούληση της πλειοψηφιας της παράταξης σας, αναρωτιέται κανείς τελικά ποιος διαχωρίζει την θέση του από την παράταξη και γιατί.

Ένας φίλος μου θύμισε αυτές τις μέρες ότι στις προηγούμενες εκλογές «τα αλλάξατε όλα» κατά δήλωση σας για καλύτερες μέρες. Και τις περιμέναμε μαζί σας. Δεν νομίζω ότι οι Πρόεδροι πάλι φταίνε για το ότι φτάσαμε έως εδώ. Επιτέλους κάποιοι είναι υπεύθυνοι μέσα στην παράταξη που επικαλείστε. Και λογικά γι αυτούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει χώρος στην επόμενη μέρα. Δεν το δικαιούνται μετά από όσα έχασε αυτή η πόλη. Μην στρέφετε τα βέλη στους Προέδρους, όταν αυτοί βρίσκονται μακριά από τα κέντρα αποφάσεων κι επιλογών. Δεν θα χρεωθούν όλοι τις αποτυχίες ή τις επιτυχίες. Το πρόβλημα δεν είναι οι Πρόεδροι που πρέπει να σηκώνουν το χεράκι τους ως πειθήνια όργανα του συστήματος για να γίνουν «παντελονατοι». Αλλού είναι κυρία Δήμαρχε. Και βρίσκετε πίσω από την απόφαση των πολυάριθμων αποχωρουντων Δημοτικών Συμβούλων από την παράταξη  πριν τελειώσει η θητεία τους, είναι στις αιτίες που κρύβονται πίσω από την άρνηση των νέων να αναλάβουν την θέση των αποχωρουντων. Είναι όταν αρνουνται όλοι να γίνουν Αντιδήμαρχοι και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Όπως δεν ανέλαβε κανείς ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Είναι στους 17 Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης σας που στείλατε άδικα στο δικαστήριο κι αισθάνονται προδομένοι. Η μοναδική Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα !!! Οι οποίοι συγχώρησαν, αλλά δεν ξέχασαν.

Πάντως τη στιγμή που όλος ο κόσμος πλέον έχει απαξιώσει τις παρατάξεις κι ο ίδιος ο νομοθέτης ετοιμαζόταν να τις καταργήσει στις δημοτικές εκλογές, βλέπει εσάς να την επικαλείστε για να ζητήσετε να παραιτηθούν όσοι «διαχωρίζουν την θέση τους από την παράταξη». Εύκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι τώρα μόλις 5 μήνες πριν τις εκλογές το κάνετε με άλλες σκέψεις. Ίσως γι αυτό θα έπρεπε να αποφασίσει η παράταξη για το μέλλον της κι όχι μόνο εσείς. Γι αυτό και δεν ζητάτε τα ίδια από όλους όσους ενδιαφέρονται. Γι αυτό και κατανοεί κανείς εύκολα το «είμαι παρούσα». Όμως κανείς πλέον δεν μπορεί να σχεδιάσει πάνω στην πόλη, χωρίς την πόλη.

Το ότι σε τέτοιους καιρούς υπάρχουν τόσες υποψηφιότητες για τον Δήμο δεν οφείλετε μόνο στο ότι κάποιοι δεν έχουν γνώση της επόμενης ημέρας των εκλογών, αλλά και στην εικόνα, στην δυναμική και στο παραγωγικό ή μη έργο. Τζάμπα λοιπόν τα σενάρια και η χαλαρότητα που αφήσατε στην παράταξη σας όπως δηλώσατε. Μπορεί να επικαλείται κάποιος ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα κι ότι φταίει η γενικότερη κρίση, όμως η αλήθεια είναι ότι η πόλη έχει μείνει πίσω κι έχει χάσει πολλά. Τα μνημονιακα και αντημνημονιακα στις εκλογές στους Δήμους εκμεταλλεύονται τον θυμό του κόσμου, ωφελούν μόνο κάποιους και κατευθύνονται σε συγκεκριμένους. Για να γίνει ένα πεζοδρόμιο, μια λακκούβα, για να είναι η πόλη καθαρή, κλπ δεν χρειάζεται να είσαι μνημονιακος ή αντιμνημονιακος. Δεν χρειάζονται τα κόμματα κι οι παρατάξεις. Πρέπει να γίνει. Για το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα ζωης που επιθυμούμε. Όλα τα άλλα είναι για τις γνωστές τακτικές του παρελθόντος που μας έφεραν εδώ. 

Ως Πρόεδρος Νομικού Προσώπου που ασχολειται με τους Βρεφονηπιακούς, τον Αθλητισμό, τα ΚΑΠΗ, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, το Δημοτικό Ιατρείο, το Βοήθεια στο Σπίτι, το ΚΗΦΗ σας λέω ότι θα συνεχίσω να είμαι παρών ενεργά. Με πράξεις κι αποτέλεσμα. Με έργο και δουλειά. Όπως κάναμε με την συγχώνευση 19 Νομικών Προσώπων. Όπως κάναμε εδώ και 2,5 χρόνια και δεν απασχολήσαμε ποτέ με προβλήματα τον Δήμο. Σαν Συμβούλιο έχουμε συνεργασία και σταθερότητα και με τους εργαζόμενους βάλαμε ψηλά τον πήχη. Παρά το λιγοστό προσωπικό και την λιγοστή χρηματοδότηση δεν το ρίξαμε στο κλαψούρισμα και στις καταγγελίες, αλλά προσπαθήσαμε με ένα σωρό δράσεις και γεγονότα. Οι παιδικοί σταθμοί είναι γεμάτοι, τα αθλητικά κέντρα ασφυκτιούν. Ο συμπολίτης μας μπορεί να υποστηριχθεί. Η τοπική αγορά ανασαίνει με τις αθλητικές δράσεις  πανελλήνιας εμβέλειας και οι παράγοντες στην Αθήνα γνωρίζουν ότι ότι αναλαμβάνει η Βέροια το πετυχαίνει. Θα συνεχίσω λοιπόν από εδώ το προγραμματισμένο έργο και θα στηρίξω αυτούς που με εμπιστεύονται. Θα εναντιώνομαι επίσης σε πολιτικές διάλυσης ή συγχώνευσης του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας.  

Βέβαια αντί για Προέδρους, τεχνηέντως τους βαφτίσατε ως «έμμισθους  Προέδρους» δείχνοντας ότι υπάρχει σκοπιμότητα με συγκεκριμένο λογο και στόχο. Όμως έτσι αδικείται τον οποιοδήποτε Πρόεδρο που ασχολείται με τόσα αντικείμενα, απασχολείται ολημερις, τα Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιεί και το αμάξι του με τα 600ευρω μηνιαίως που καλύπτουν ίσα ίσα τα έξοδα για όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, με τους πραγματικά έμμισθους Αντιδημάρχους ή τους ειδικούς σας συνεργάτες και το αντίστοιχο αντικείμενο τους, την ενασχόληση τους, την δραστηριότητα τους, την προσφορά, αλλά και τις επιτυχίες τους. Ούτε τα μισά τα δικά τους δεν είναι αυτά τα χρήματα. 

Τελικά κυρία Δήμαρχε εύκολα φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι αν δεν μπερδεύατε αυτούς που είναι γύρω σας, με αυτούς που είναι δίπλα σας δεν θα φτάναμε έως εδώ.  Και δεν θα το αναφέρατε ποτέ αυτό. Γιατί έτσι κι αλλιώς όταν τοποθετούσατε Προέδρους, σίγουρα άλλα ήταν τα κριτήρια σας κι όχι αυτό που θέλετε να προτάξετε τώρα.

Μήπως όμως για να δείξετε ότι δεν κάνετε επίτηδες διακρίσεις και στοχοποιειτε άτομα, πρέπει να φροντίσετε να μάθει ο κόσμος τα πάντα για όλους ; Και να τους καλέσετε να απαντήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον Δήμο ή με τα νομικά του πρόσωπα τι απολαβές έχουν (αφού η δημοσίευση απαγορεύεται), αλλά και με τι ασχολούνται και τι πέτυχαν, για να καταλάβει ο κάθε πολίτης τι πληρώνει, σε ποιους πληρώνει και τι κέρδισε από τα άτομα αυτά ;  Έτσι κι αλλιώς όλοι θα κριθούν σύντομα. Και το οφείλετε στον κόσμο να γνωρίζει.

Ο κόσμος έξω αναζητά λύσεις στα προβλήματα του από τους ικανούς, τους παραγωγικούς, τους αποτελεσματικούς κι όχι από τα καλά παιδιά και τα υπάκουα μέσα στις παρατάξεις. Θέλει να εμπιστευτεί το μέλλον του κι όπου κοιτάξει βλέπει τα ίδια. Ας κυριαρχήσουν λοιπόν ως το τέλος της θητείας σας η αξιοπρέπεια και ο αλληλοσεβασμός. Έτσι κι αλλιώς την αχαριστία είναι άσχημο πράγμα να την νοιώθει κανείς. Η ζωή συνεχίζεται…"