Κ. Γιοβανόπουλος: "Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή μου"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

 giovanopoylos st

Έναν μικρό απολογισμό της κοινοβουλευτικής του πορείας έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος. Ο Ημαθιώτης βουλευτής είπε ότι βρίσκεται μεταξύ των πρώτων βουλευτών (εξαιρούνται οι υπουργοί) με 75 ομιλίες στην Βουλή (2ος). Τόνισε επίσης ότι ο αριθμός των ομιλιών του είναι υπερδιπλάσιος από αυτές των άλλων βουλευτών της Ημαθίας. "Είναι χαρά μου που δεν ασχολήθηκε με διορισμούς, μεταθέσεις, αποσπάσεις. Η επανεκλογή με αφορά αλλά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει" σχολίασε ο κ. Γιοβανόπουλος και πρόσθεσε ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι προτάσεις του για μείωσε του αριθμού των βουλευτών (200) και της τοποθέτησης εικόνας του Χριστού στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιοβανόπουλος σημείωσε ότι ήταν συγκινητικό να προταθεί και να εκλεγεί ομόφωνα ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε και σε ερωτήσεις που του τέθηκαν. Ας δούμε τι είπε:

- Για την πρόταση του κ. Κουίκ να παραιτηθεί από την θέση του Γραμματέα: Εκτωνώθηκε η κρίση μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν.

- Για την θέση των ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές της αυτοδιοίκησης: Πρέπει η αυτοδιοίκηση να πετάξει πράσινους ή μπλε χιτώνες και τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν να καταπιαστούν με τα τοπικά προβλήματα. Τα ονόματα που θα εκθετούν στις εκλογές θα αξιολογηθούν και αν κριθεί κάποιος ικανός θα υποστηριχθεί.

- Για μετεκλογικές συνεργασίες των ΑΝ.ΕΛ.: Τους ΑΝ.ΕΛ. τους χωρίζει μεγάλη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μακεδονικό, στην θρησκεία, στην παιδεία, στις εθνικές κόκκινες γραμμές. Όταν η Αυγή χαρακτηρίζει τους ΑΝ.ΕΛ. ως λοιμώδη πολιτική νόσο δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργασία μπορεί να γίνει με κάποιον που προέρχεται από τον αντιμνημονιακό χώρο.

- Για το μνημόνιο: Καταγγελία του μνημονίου αλλά παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη.

- Τράπεζες: Πρέπει να δημιουργηθούν δυο είδη τραπεζών. Οι καθημερινές που θα χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις, θα δέχονται τις αποταμιεύσεις των πολιτών και δεν θα παίρνουν κανένα ρίσκο και οι μεγάλες τράπεζες οι οποίες θα παίρνουν τα ρίσκα τους αλλά αυτοί που θα εμπιστεύονται τα χρήματά τους εκεί θα ξέρουν ότι ρισκάρουν. Στην Ελλάδα όπως όλα δείχνουν θα μείνουν τέσσερις τράπεζες αλλά είναι άγνωστο αν αυτό εξυπηρετεί τους πολίτες. Θα χρειαστεί να δημιουργηθεί μια νέα επενδυτική τράπεζα.

- Μετανάστες: Το 40% είναι άνθρωποι που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον. Το υπόλοιπο 60% είναι άνθρωποι που δεν έρχονται για καλό σκοπό στην χώρα. Όσοι μετανάστες μείνουν στην χώρα θα πρέπει να είναι νόμιμοι.