Οκτώ...μνηστήρες για τον δήμο Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συγκρότηση ψηφοδελτίων στην Βέροια για τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οκτώ ψηφοδέλτια βρίσκονται σε φάση συγκρότησης, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια θα είναι επιτυχημένη (κάποιες από τις κινήσεις ίσως συναντηθούν στο κοντινό μέλλον). Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Ψηφοδέλτιο Καραπαναγιωτίδη: Ο πρώην νομάρχης μπορεί να μην έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις ωστόσο στην Περιφερειακή του ομάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ασχοληθεί με τον δήμο Βέροιας. Το ίδιο υποστηρίζει και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του τονίζοντας ότι έχει έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου.

Ψηφοδέλτιο Βοργιαζίδη: Μετά την ανακοίνωση της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα εξεύρεσης υποψηφίων συμβούλων με στόχο να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Ο Κώστας Βοργιαζίδης έχει κάνει και άνοιγμα προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ επιζητώντας την στήριξή του.

Ψηφοδέλτιο Παπαγιάννη: Ξεκίνησε το καλοκαίρι την προσπάθεια του και ανακοίνωσε τις προθέσεις του να διεκδικήσει τον δήμο Βέροιας. Ανακοίνωσε όνομα συνδυασμού, θα ακολουθήσει ανακοίνωση προγράμματος και υποψηφίων συμβούλων.

Ψηφοδέλτιο Μαρκούλη: Ο δικηγόρος Αντώνης Μαρκούλης, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, γνωστοποίησε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος και ότι ξεκινά την σγκρότηση ψηφοδελτίου. Και αυτός έκανε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ για να λάβει την στήριξή του.

Ψηφοδέλτιο Σκουμπόπουλου: Ο πρώην δήμαρχος Βέροιας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά τον δήμο. Καθημερινά κάνει επαφές με στελέχη για να κλείσει υποψηφίους.

Ψηφοδέλτιο Παυλίδη: Επίσημα δεν έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα. Έχει κάνει πολλές επαφές για κλείσιμο υποψηφίων. Ο στενός του συνεργάτης Γιώργος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι στις 22 Γενάρη θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την δημιουργία δημοτικής κίνησης. Έχουν κατασταλάξει στο πρόγραμμα της κίνησης και βρίσκονται σε φάση αναζήτηση επικεφαλής, έχοντας κάνει διάφορες επαφές.

Ψηφοδέλτιο ΚΚΕ: Οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ως επικεφαλής την Ιωάννα Σοφρόνωφ. Ωστόσο η εκ νέου υποψηφιότητά της βρίσκει αντιδράσεις στο εσωτερικό του τοπικού ΚΚΕ και όλα παραμένουν ανοιχτά γύρω από τον επικεφαλής.