Οι εργαζόμενοι στην δήμο Βέροιας έκοψαν την Βασιλόπιτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimos ver pitta1

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων στον δήμο Βέροιας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η οποία στην ομιλία της σημείωσε: 

"Είναι η τελευταία χρονιά που γιορτάζουμε μαζί το νέο έτος. Όπως γνωρίζετε, αποφάσισα από την περασμένη Άνοιξη και το ανακοίνωσα πρόσφατα, να μην είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές.

Η απόφαση αυτή, όπως ήδη έχω τονίσει, έχει να κάνει με την πορεία στην οποία ωθούν την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τους Δήμους καθώς τα πράγματα πάνε απ το κακό στο χειρότερο.

Η υπογραφή που είχα βάλει στην δήλωση παραίτησης πριν μήνες ως μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΕ ήταν μια συνειδητή πράξη ως ύψιστο καθήκον απέναντι στην πολιτική που οδηγεί τους Δήμους σε διάλυση.

Συνεπώς του χρόνου σε αυτή την αίθουσα θα κόβετε τις βασιλόπιτα με το νέο Δήμαρχο που θα έχει εκλεγεί.

Είμαστε μαζί όλα αυτά τα χρόνια σε καλές και κακές στιγμές για την αυτοδιοίκηση και το προσωπικό των Δήμων. Βρέθηκα εδώ για να υπηρετήσω τα κοινά και όχι για να καρπωθώ οφέλη και το ξέρετε καλά όλοι σας, όπως ξέρετε και το πόσο προσπάθησα να πάω κόντρα στην πολιτική που θέλει τους Δήμους αποδυναμωμένους.

Καταβάλαμε από κοινού την δύσκολη προσπάθεια για να ανακόψουμε τη λαίλαπα των απολύσεων και πετύχαμε σε κάποιες περιπτώσεις να προστατέψουμε την εργασία συναδέλφων που βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ανεργία.

Όταν οι καταστάσεις δυσκόλεψαν για όλους λόγω της κρίσης, σας τόνιζα σε κάθε συνάντηση μας και με κάθε ευκαιρία ότι εσείς οι εργαζόμενοι στο Δήμο πρέπει να δείχνετε τον καλύτερο σας εαυτό για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Γιατί, εσείς καλύτερα απ τον καθένα γνωρίζετε ότι μόνο με την εργατικότητα σας μπορείτε να δώσετε αξία στη θέση εργασίας σας, για να μπορούν να σας στηρίζουν οι Δήμαρχοι που δίνουμε έναν διαρκή αγώνα απέναντι σε δυνάμεις που επιβουλεύονται το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.

Δεν σας κρύβω ότι δεν είμαι αισιόδοξη για το μέλλον των Δήμων. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης πολλών εκ των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι δεν μοιάζουν μακρινές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες στοχεύουν στην κατάργηση κάθε δημόσιας δομής στη χώρα μας και τελικά στην εγκαθίδρυση ενός εργασιακού μεσαίωνα.

Σήμερα βέβαια, μαζευτήκαμε εδώ για να γιορτάσουμε και να νοιώσουμε ότι αλληλέγγυοι μπορούμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουμε δύσκολες καταστάσεις.

Να θυμάστε όπως ότι το πνεύμα αλληλεγγύης για το οποίο πρέπει όλοι να παλέψουμε, δεν εξαντλείται στην παροχή κάποιας υλικής βοήθειας σε κάποιον αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας.

Στα σκληρά αυτά χρόνια της κρίσης, αλληλεγγύη σημαίνει και το να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο χώρο εργασίας ώστε ο συμπολίτης που ζητά απ το Δήμο μια υπηρεσία να μην ταλαιπωρείται.

Αλληλεγγύη σημαίνει και το να στηρίζουμε τον αγώνα του διπλανού μας που απειλείται με απόλυση, πριν έλθει η δική μας σειρά.
Είναι δύσκολο το ξέρω //ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ// να σταθούμε με ψηλά το κεφάλι.

Η κρίση μας λυγίζει και μας μαυρίζει την ψυχή.

Ωστόσο, δημιουργεί και συνθήκες συναδέλφωσης και συνεργασίας και πάνω σε αυτό πρέπει ο κάθε ένας εσωτερικά και όλοι μαζί να αναζητήσουμε τους κοινούς δρόμους που θα συμπορευτούμε.

Στα του Δήμου μας...; Εσείς γνωρίζετε καλύτερα απ τον καθένα πόσο προσπαθήσαμε, που πετύχαμε, που δεν θα μπορούσαμε καλύτερα, πόσο καλύτερη μπορούσε να είναι η προσπάθεια, τόσο της υπηρεσίας όσο και της Δημοτικής Αρχής, ποια λάθη μπορούσαμε να αποφύγουμε ...κτλ

Εσείς, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου, μπορείτε αύριο να βοηθήσετε τη νέα Δημοτική Αρχή να τα πάει ακόμα καλύτερα, στο βαθμό βέβαια που αυτή θα έχει μυαλά και... αυτιά ανοικτά.

Σας εύχομαι το 2014 να κυλήσει θετικά, χωρίς άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις και να θυμάστε ότι έως τις 31 Αυγούστου η πόρτα του γραφείου μου, ως δημάρχου, θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.

Αλλά και μετά τις 31 του Αυγούστου, ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ, που λέει και ο στίχος του τραγουδιού. Γιατί, ήμουν από 18 χρονών παρούσα σ' όλους τους αγώνες..."