Έγινε η ενημέρωση στην Βέροια για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ergatiko plistiriasmoi

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας και το Τοπικό Παράρτημα Βέροιας της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας διοργάνωσαν την Τρίτη στην Βέροια ενημερωτική εκδήλωση για τις δυνατότητες που έχουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι δανειολήπτες στην προσπάθειά τους να προστατέψουν από τους πλειστηριασμούς την περιουσία τους.

Την ενημέρωση έκανε ο συνεργάτης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας Παναγιώτης Καλόφωνος ο οποίος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για το προφίλ των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, για την πορεία του χρέους της χώρας αλλά και από την διαχείριση σχετικών υποθέσεων. Εκτενή αναφορά έκανε στις δυνατότητες που δίνει στους οφειλέτες ο νόμος 3869/10 «Ρύθμιση Οφειλών Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων και άλλες διατάξεις», στάθηκε στις περιπτώσεις που προστατεύονται οι τραπεζικές καταθέσεις και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των πλειστηριασμών.

ergatiko plistiriasmoi1

Ο κ. Καλόφωνος τόνισε ότι οι δανειολήπτες μπορούν μόνο μια φορά να κάνουν χρήση τις διατάξεις του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και γι αυτό πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις ημερομηνίες που πρέπει να τηρήσουν και πρόσθεσε ότι στο νόμο μπορούν να μπουν μόνο όσοι έχουν οφειλές σε τράπεζες ή στον ΟΕΚ. Αδικοπραξίες, φόροι, οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, πρόστιμα κλπ δεν μπορούν να ενταχθούν στο νόμο. «Τις τράπεζες μπορείς να τις παλέψεις. Το Ελληνικό δημόσιο είναι πολύ σκληρό» σχολίασε ο κ. Καλόφωνος.

Στο τέλος, ακολούθησε διάλογος με το κοινό και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι.