Καραπαναγιωτίδης: "Οφείλουμε να παραδώσουμε αρτιότερο οδικό δίκτυο στην Βεργίνα"

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

karapanagiotidis vergina

Η αποπεράτωση του νέου Μουσείου στην Βεργίνα αλλά και η αναστύλωση του Ανακτόρου αναμένεται να δημιουργήσουν νέα τουριστικά δεδομένα στην περιοχή και να αυξήσουν τους επισκέπτες. "Όταν αυτός ο σπάνιος θησαυρός εμπλουτίζεται με νέα έργα γινόμαστε ευτυχισμένοι. Το νέο Μουσείο της Βεργίνας και το Ανάκτορο θα αλλάξουν τον τουριστικό χάρτη της περιοχής και θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής" σχολίασε στην Σαββατιάτικη παρουσίαση των ΙΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Για να είναι έτοιμη η περιοχή θα υποδεχθεί περισσότερο κόσμο όμως, χρειάζεται να επιλυθούν και κάποια προβλήματα όπως η δυνατότητα πρόσβασης στην Βεργίνα. "Έχουμε την ευθύνη να παραδώσουμε ένα αρτιότερο οδικό δίκτυο ή βελτιώνοντας την υπάρχουσα διαδρομή ή κάνοντας νέα χάραξη δρόμου. Αυτή είναι η δέσμευσή μας" τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης στον χαιρετισμό του.

Εκτός από το οδικό δίκτυο, η Προϊσταμένη της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δρ Αγγελική Κοτταρίδη επεσήμανε ορισμένα ακόμη προβλήματα που ζητούν λύση. Για παράδειγμα πρότεινε την σύνδεση της Βεργίνας με την Βέροια λέγοντας ότι αν κάποιος δεν είναι μέλος οργανωμένης εκδρομής ή έχει δικό του αυτοκίνητο, θα δυσκολευτεί να φτάσει στην Βεργίνα. Η κ. Κοτταρίδη σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η οδική σήμανση ώστε οι επισκέπτες να λαμβάνουν τις πληροφορίες και να φτάνουν άνετα στους αρχαιολογικούς χώρους και να μην χάνονται μέσα στην Βεργίνα για παράδειγμα. Ένα άλλο ζήτημα που έθεσε ήταν η καλύτερη διαχείριση του κυκλοφοριακού στην Βεργίνα.