Νίκη στο Γεντί Κουλέ για την Βέροια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ofi veria1

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη σημείωσε στο Ηράκλειο η Βέροια. Με τέρμα του Μπεν στο 85' επικράτησε με 0-1 του ΟΦΗ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το πρώτο μέρος ήταν κακό και δίχως ευκαιρίες. Στο δεύτερος μέρος όμως η Βέροια ήταν πιο απειλητική, είχε μεγάλες ευκαιρίες και δίκαια κέρδισε.

Ο ΟΦΗ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα και δημιούργησε όλη κι όλη μια απειλή. Στο 11' μακρινό σουτ του Περογαμβράκη, μετά απο εκτέλεση φάουλ, ο Καντιμοίρης απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι δυο ομάδες ταλαιπώρησαν τους θεατές, ο ΟΦΗ με την φλύαρη και άκαρπη υπεροχή του και η Βέροια με το παθητικό παιχνίδι της και τα πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Έτσι το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν δίκαιο και αντικατόπτριζε την εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

Στο ξεκίνημα του Β´ μέρους, ο ΟΦΗ προσπάθησε να αιφνιδιάσει. Στο 46' γυριστό σουτ του Περογαμβράκη από το ύψος του πέναλτι, ο Καντιμοίρης μπλόκαρε σταθερά. Απο εκεί και μετά όμως η Βέροια πρωταγωνίστησε.

Στο 52' η Βέροια βγήκε μπροστά κι εχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου από δεξιά, ο Μπεν βρέθηκε στην μικρή περιοχή κι έκανε το σουτ όμως ο Φερνάντες μπλόκαρε. Στο 64' είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια. Κεφαλιά του Μπαργκάν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπεν έβαλε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα απο πολύ κοντά.

Στο 75' σε μια επέλαση του Παυλίδη, η Βέροια απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Μπούρμπος ανέτρεψε τον Παυλίδη που έμπαινε μόνος στην περιοχή, σταμάτησε με φάουλ εκτός περιοχής τον μέσο της Βέροιας αλλά αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Στο 80' ο ΟΦΗ εχασε με απευθείας κόκκινη και τον Ζόρο ο οποίος ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Μπαργκάν που έμπαινε μόνος στην περιοχή.

Στο 85' η Βέροια άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Μπεν μετά απο όμορφη πάσα του Γεωργιάδη.


ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν (79' Μανιάκης), Ζε Εντουάρντο (54' Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (54' Λαμπρόπουλος).

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (86' Μάνος), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης (62' Παυλίδης), Γεωργιάδης (94' Βεργώνης).