Επίσκεψη των μαθητών των Ιδ. Εκπαιδευτηρίων Βέροιας στην Βιβλιοθήκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev vivliothik

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, έναν φορέα διακίνησης γνώσης και διοργάνωσης σημαντικών δραστηριοτήτων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της.

Μία από τις τελευταίες της προτάσεις αφορούσε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την « Οδύσσεια», το γνωστό σε όλους μας έπος του Ομήρου, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλους να γνωρίσουν καλύτερα το δύσκολο και μακρύ ταξίδι του Οδυσσέα για την Ιθάκη.

Οι μαθητές της Δ' τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας, με πρωτοβουλία της δασκάλας τους, Καρλή Κωνσταντίνας επισκέφτηκαν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας για να ακολουθήσουν κι αυτοί σαν σύντροφοι του Οδυσσέα το ταξίδι της επιστροφής του στην πατρίδα του, την Ιθάκη.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την αφήγηση της ιστορίας και συμμετείχαν ενεργά σ΄ αυτή. Χωρισμένοι σε ομάδες αποφάσισαν ποιο επίθετο χαρακτήριζε τον ήρωα σε κάθε περιπέτεια του ταξιδιού του σχολιάζοντας και κρίνοντας την συμπεριφορά του σε κάθε μια από αυτές. Τέλος σχεδίασαν ψηφιακά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή την πορεία του Οδυσσέα από την Τροία μέχρι την Ιθάκη για να κατανοήσουν καλύτερα το δύσκολο και πολύχρονο ταξίδι της επιστροφής .

Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική δραστηριότητα για τους μαθητές που τους βοήθησε να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους στο χώρο και το χρόνο αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα του ομηρικού έργου!