Εκδήλωση Εκδήλωση τιμής του ΚΚΕ Ημαθίας στους μαχητές του ΔΣΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΑΟΥΣΑ

kke

Η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Νάουσας της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, διοργανώνουν το Σάββατο στις 11 Ιανουαρίου 2014  και ώρα 19.00 μμ. στο Δημοτικό θέατρο Νάουσας, εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας με θέμα «Η μάχη της Νάουσας 11-14/ 1/1949».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει κεντρική ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη  μέλος κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, αναφορά για το χρονικό της μάχης της Νάουσας, τραγούδια του αγώνα από το  μουσικό  συγκρότημα του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και η εκδήλωση θα τελειώσει με το αποσπάσμα από το βιβλίο της Όλγας –Μάστορα –Ψαρογιαννη "Στο δρόμο του χρέους".

"Όχι ,δεν μετάνιωσα !!!

Έχω τη γνώμη ότι η Εθνική Αντίσταση , ο μεγάλος Δεκέμβρης του 1944 και ο ΔΣΕ {1946-1949 } είναι ότι το καλύτερο έχει να παρουσίαση το ελληνικό έθνος μετά τον ξεσηκωμό του 1821 και το έπος του Αλβανικού πολέμου .

Κανείς δεν μπορεί να σβήσει τους τρεις αυτούς κορυφαίους σταθμούς της ιστορικής δεκαετίας του 1940-1950.

Πιστεύω ότι όσοι πήραμε μέρος στη Εθνική Αντίσταση και πολεμήσαμε στο ΔΣΕ θεωρούμε τη συμμετοχή μας αυτή σαν τις καλύτερες μέρες της ζωής και της δράσης μας .Και θα θυμούμαστε πάντα τα αγνά παλικάρια , μαχήτριες και μαχητές ,που χάσαμε στις μεγάλες και μικρές  μάχες που  που  έδωσε ο ΔΣΕ για μια καλύτερη ζωή.

Πολλές φορές οι απόντες από τους μεγαλειώδεις αυτούς αγώνες , οι συκοφάντες και βολεμένοι προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία του αγώνα μας . Άλλοι πάλι το ρίχνουν στη λαθολογία , ξεχνώντας ότι το μεγαλύτερο λάθος το διαπράττει εκείνος που δεν κάνει τίποτα για την κίνηση της κοινωνίας προς τα μπρος !!!" αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.