Οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων απάντησαν στον Δήμαρχο Νάουσας για το πετρέλαιο στα σχολεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

goneis petrelaio

Με σκληρές εκφράσεις και έντονη κριτική για το ζήτημα της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία της Νάουσας αλλά και για τη δωρεά του Τζορτζ Σόρος, οι Ενώσεις Γονέων Νάουσας και Βέροιας, απάντησαν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού , σε αντίστοιχη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Νάουσα.

Τη συνέντευξη παραχώρησαν και ήταν παρόντες οι: Άκης Γαλανός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας, ο Τάσος Κωστόπουλος, μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας, η Γιώτα Βλαχοπούλου, πρόεδρος της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, ο Τάσος Ευθυμιάδης, πρόεδρος της Ενώσεως Γονέων και Κηδεμόνων Πρωβοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας, ο Μάνος Γαλίτης πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Νάουσας και ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Ημαθίας.

«Τι έκανε ο δήμαρχος πριν τις κινητοποιήσεις;»

Πρώτος πήρε το λόγο ο Μανόλης Γαλίτης εξαπολύοντας κατά μέτωπο επίθεση στον δήμαρχο Νάουσας περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα. Δήλωσε πως η Ένωση Γονέων καταψήφισε τις δόσεις που έρχονται από την πολιτεία διότι ήταν κατά πολύ μειωμένες . «Χτυπήσαμε το καμπανάκι εδώ και μήνες στο δήμαρχο ο οποίος δεν μας άκουσε», είπε.
Είπε επίσης, πως ο κ. Καραμπατζός θεωρεί πως ορθή διαχείριση στα σχολεία είναι να σταματάει η θέρμανση στις 9.30 και 10 το πρωί, όπως ήδη γίνεται στα σχολεία της Νάουσας. Υπενθύμισε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, την 4η δόση που δόθηκε, αν και όπως είπε ο δήμαρχος Νάουσας θεωρεί πως είναι η 3η όπως και η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 8 εκ. ευρώ στα σχολεία από το υπουργείο, λεφτά όμως που δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί στο δήμο. «Αν δεν διαμαρτυρόμασταν εμείς ο δήμαρχος Νάουσας θα έστελνε το έγγραφο προς το υπουργείο; Τι έκανε πριν τις κινητοποιήσεις μας;» αναρωτήθηκε.
Συνέχισε λέγοντας πως το «Σοροπετρέλαιο» θα είναι 9 τόνους και όχι 20 όπως ειπώθηκε αρχικά. «Μετά ποιόν άλλον θα καλέσουμε; Εμείς με τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να υπογράψει ο υπουργός τα 8 εκ. ευρώ έκτακτης επιχορήγησης» είπε χαρακτηριστικά.
«Εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι που τρέχουμε αφιλοκερδώς για τα παιδιά μας, εγώ τώρα έμαθα ποια είναι η ΛΑΣ, είμαι ο Μάνος Γαλίτης και δεν ανήκω σε κανέναν», δήλωσε για όσα είπε ο δήμαρχος Νάουσας για ανάμειξη της Ένωσης με το ΚΚΕ και τη ΛΑΣ.

«Δεν χρειαζόμαστε επαγγελματίες δημοτικούς σωτήρες»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας συνέχισε την επίθεση στο δήμαρχο Νάουσας τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν ο άρχοντας του τόπου να μην ξέρει ποιος είναι ο Σόρος. Είπε μάλιστα πως ο κ. Καραμπατζός ψεύδεται όταν λέει πως άλλοι δήμοι πήραν πετρέλαιο από το Σόρος το οποίο δώσανε σε σχολεία. Ανέφερε και το Δήμο Στυλίδας με τον οποίο επικοινώνησαν μέλη της Ενώσεως αλλά και το Δήμο Πετρούπολης ο οποίο όπως είπε, αν πήρε πετρέλαιο από το Σόρος δεν το μοίρασε στα σχολεία. «Μας κρίνουν άνθρωποι που λειτουργούν κάτω από κομματικές ομπρέλες, δεν χρειαζόμαστε επαγγελματίες δημοτικούς σωτήρες», είπε φωτογραφίζοντας και πάλι τον κ. Καραμπατζό.
Ο κ. Γαλίτης συνέχισε λέγοντας οι γονείς σεβάστηκαν το δήμαρχο Νάουσας αλλά ο ίδιος με τη συμπεριφορά του τους εμπαίζει. «Έχει ξεχάσει το ρόλο για τον οποίο βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Εμείς ως γονείς απαιτούμε περισσότερο σεβασμό, η μόνη υπεύθυνη για τα σχολεία μας είναι η πολιτεία όχι ο Σόρος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νάουσας εκτός από το ζήτημα της θέρμανσης, έθεσε και τα ζητήματα της καθαριότητας και της συντήρησης των κτιρίων όπου επίσης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.
Απάντησε επίσης στον Γιώργο Βασιλείου για το ερώτημα που είχε θέσει για το τι ανταλλάγματα θα μπορούσε να ζητήσει ο Τζορτζ Σόρος από το δήμο Νάουσας. «Λυπάμαι πάρα πολύ αν το μυαλό του δεν φθάνει μέχρι εκεί», είπε.

«Ο απλός κόσμος τους ανέβασε αυτός θα τους κατεβάσει»

Απευθυνόμενος και πάλι στον κ. Καραμπατζό και απαντώντας στη φράση «Δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν παρά μόνο στο δημοτικό συμβούλιο», είπε «Θα μας δώσει λογαριασμό όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας, θα χτυπάει προσοχή όταν έχει να κάνει με τα παιδιά μας. Πρέπει να ξέρουν πως ο απλός κόσμος τους ανέβασε εκεί που είναι ο απλός κόσμος είναι αυτός που θα τους κατεβάσει».
Επανέλαβε πως η έκτακτη επιχορήγηση της τάξεως των 66 χιλ. ευρώ δεν έχει εκταμιευτεί ακόμη, πως δόθηκε η 4η δόση και πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται και η πρώτη δόση του 2014.

«Οριακή η κατάσταση στα σχολεία»

Απαντώντας σε ερωτήσεις της «Ν» ο κ. Γαλίτης είπε πως δεν υπάρχει θέμα κακής διαχείρισης των σχολείων της Νάουσας , λέγοντας πως την ευθύνη την έχει ο δήμος και οι σχολικές επιτροπές.
Για το πόσο φθάνει το πετρέλαιο, είπε πως το 4ο δημοτικό έβαλε σήμερα δίχως όμως να πληρωθεί ακόμη ο προμηθευτής, ενώ το 1ο Γυμνάσιο και το 7ο δημοτικό έχουν πετρέλαιο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Χαρακτήρισε πάντως «οριακή» την κατάσταση.
Απαντώντας για το αν υπήρξε επίσημη απόφαση όλων των σχολείων για την επιστολή – άρνηση στη δωρεά πετρελαίου στον Τζορτζ Σόρος, είπε πως πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση και υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το «όχι» στον Σόρος.

«Να ζήσετε με την περηφάνια σας»

Τέλος, ο κ. Γαλίτης αποκάλυψε πως σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Κουτρούλη από την jet oil που διαχειρίζεται και μοιράζει το δωρεάν πετρέλαιο από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος, του είπε πως «Η Νάουσα μπορεί να ζήσει με την περηφάνια της» και πως δεν θα στείλει πετρέλαιο (9 τόνοι) στα σχολεία της Νάουσας.

πηγή: www.naousanews.gr