Το 15μελες του Εσπερινού ΕΠΑΛ καταγγέλλει ότι κακώς πληρώνουν οι μαθητές χρήματα για την μεταφορά τους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

aithoysa

Από το 15μελές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας λαμβάνοντας υπ' όψη την ΚΥΑ 24001/11-6-2013 (ΦΕΚ 1449/14-6-2013) καταγγέλλει την πρακτική δεκαετιών της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΕ (Αστικά Βέροιας).

Πρακτική να εισπράττει μισό (μαθητικό) εισιτήριο σε μέρες και ώρες σχολείου από μαθητές που έχουν ΕΜΔ (πάσο) με μεταφορέα και σφραγίδα από τους ίδιους.

Πρακτική να χρησιμοποιεί την αστυνομία για νόμιμο έλεγχο ώστε να κατεβάσει μαθητή με πάσο από λεωφορείο που θα τον πήγαινε στο σχολείο του.

Πρακτική να του γίνει αναγνώριση στοιχείων ως "τιμωρία" επειδή δεν "πλήρωνε" ο μαθητής μισό (μαθητικό) εισιτήριο που παράνομα ζητούσαν να πληρώσει ο Πρόεδρος, η Σταθμάρχης, ο οδηγός, και οι παρευρισκόμενοι μέτοχοι της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΕ (Αστικά Βέροιας) όπως έγινε την Πέμπτη 12-12-2013 σε μαθητή του εσπερινού ΕΠΑΛ στην αφετηρία των Αστικών.

Καλούμε τον Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ, τους Διευθυντές όλων των Γυμνασίων – Λυκείων, τον Διευθυντή της Β' θμιας, τον Δήμο Βέροιας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και όποιο άλλο έχει την ευθύνη, τον έλεγχο και την ενημέρωση για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των μαθητών να πράξουν τα νόμιμα όπως επιβάλει το υπηρεσιακό τους καθήκον. Όχι στην τακτική "αγρόν ηγόρασε" όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες όλοι οι παραπάνω ανεύθυνο - υπεύθυνοι.

Καλούμε την Εισαγγελία Βέροιας να ερευνήσει με προτεραιότητα την σχετική καταγγελία μαθητή του εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας για να πράξει τα νόμιμα.

Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στην πρακτική δεκαετιών της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΕ (Αστικά Βέροιας). Η Πολιτεία πληρώνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε έτος μόνο για τους μαθητές της Βέροιας (περίπου 600 χιλ ευρώ) για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των μαθητών εδώ και δεκαετίες.

Ανέλαβε ως δημόσια συγκοινωνία εδώ και δεκαετίες το έργο της ΔΩΡΕΑΝ μεταφοράς των μαθητών της Βέροιας χωρίς αυτή να γίνετε ΔΩΡΕΑΝ .

Δεν κάνει σε κανένα χάρη η ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΕ.

Πληρώνονται για να μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ όλους τους μαθητές από την Πολιτεία.

Παρανομούν για να αισχροκερδήσουν. Ξέρουν οι υμνητές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με κρατικές επιχορηγήσεις εκατομμύρια ευρώ, ότι παρανομούν εδώ και δεκαετίες.

Σε εποχή ακραίας οικονομικής κρίσης, η παράνομη απαίτηση των 30 € για κάθε μαθητή μηνιαίος από τα αστικά είναι δυσβάσταχτη για τους γονείς των μαθητών.

Καλούμε όσους μαθητές της Βέροιας έχουν το ΕΜΔ (πάσο) με σφραγίδα των αστικών και χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο σε ημέρες και ώρες σχολείου τους να μην πληρώνουν το μαθητικό εισιτήριο. Παρανομούν αν σας ζητήσουν να πληρώσετε.

Αν σας ζητήσουν οι υπεύθυνοι της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΕ επιτακτικά να πληρώσετε όπως έγινε με μαθητή μας, παρακαλούμε τους μαθητές αυτούς να επικοινωνήσουν με κάποιο από το 15μελές του εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε φασαρία".