Παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

len foresies

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας, η εκδήλωση «Παρουσίαση των γυναικείων φορεσιών της ιματιοθήκης», στον κατάμεστο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Βέρμιον». Ταυτόχρονα, έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας για την νέα χρονιά.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Τάσος Καραμπατζός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Γκαρνέτας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ηλίας, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της Νάουσας , μέλη και φίλοι του Λυκείου.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν το Διοικητικό Συμβούλιο του ΛΕΝ και ο δάσκαλος Άκης Τσιάρκας. Η πρόεδρος του ΛΕΝ κ. Βάσω Μπάιτση παρουσίασε μέσα από κείμενα και σε p.point τα σημαντικότερα στοιχεία της κάθε φορεσιάς και των τόπων όπου φορέθηκαν. Εμφανίστηκαν συνολικά 18 γυναικείες φορεσιές από όλη την Ελλάδα και τις χαμένες πατρίδες: Μακεδονίας (Γιδάς, Δρυμός, Επισκοπή, Φλώρινα), Νησιωτικής Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη), Θράκης (Καβακλί, Μεταξάδων, Διδυμότειχου, Σαρακατσάνα Θράκης), Στερεάς Ελλάδας (Καραγκούνα, Βοσκοπούλα), Χαμένων πατρίδων (Καππαδοκίας, Πόντου) και Νάουσας. Τα κορίτσια του Λυκείου, ανέδειξαν τις φορεσιές με τον καλύτερο τρόπο, λιτά και χαμογελαστά, και απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο.

len foresies1

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη και τους φίλους του Λυκείου από το Δήμαρχο και την πρόεδρο. Το φλουρί έλαχε στο τμήμα της Ιματιοθήκης του Λυκείου και από τον κόσμο, τυχερή ήταν η κ. Δήμητρα Γκέσιου που κέρδισε ένα χρυσό κόσμημα προσφορά του καταστήματος "roussou jewels" της κ. Ρούσσου Χριστίνας.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασε τον κόσμο που περαβρέθηκε.