Δήμος Βέροιας: Σε αναζήτηση επικεφαλής ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Dimarxeio verias

Μια από τις παρατάξεις που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Βέροιας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αριστερές δυνάμεις που θα συνεργαστούν μαζί του. Όπως πληροφορούμαστε σε αυτό το πολιτικό κομμάτι υπάρχουν "ζυμώσεις" αναφορικά με την εύρεση του προσώπου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Όπως αναφέρουν οι πηγές μας, ενώ υπάρχει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπο ευρείας αποδοχής που μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, υπάρχουν σκέψεις, και γι αυτό τον λόγο γίνονται συζητήσεις και επαφές, να αναζητηθεί ένα ικανό πρόσωπο από τον κεντροαριστερό χώρο που θα αυξήσεις τις δυνάμεις του ψηφοδελτίου.

Όπως μαθαίνουμε, πολλά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων (δεν εξυπηρετεί κάτι να αναφερθούμε σε αυτά) και γίνονται διάφορες συζητήσεις γύρω από το ποιος έχει τις προϋποθέσεις που θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ για να παίξει έναν τέτοιο ρόλο. Αυτό που απορρίπτουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ονόματα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κι έχουν συνδεθεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με την άσκηση μνημονιακής πολιτικής (π.χ. ονόματα πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης Ουσουλτζόγλου).

Εκτίμησή μας είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει στο πρόσωπο ευρείας αποδοχής που αναζητά τότε θα διεκδικήσει στα ίσα την διοίκηση του δήμου Βέροιας. Αν η επιλογή προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις και διασπάσεις, τότε το σχήμα που θα κατέβει στις εκλογές δεν θα έχει καμιά τύχη.