Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για τους εργαζομένους του Αρβανιτίδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

arvanitidis

Ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, για τα προβλήματα εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ». Στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρει:

"Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι της αλυσίδας super market «Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε.» κλιμακώνοντας τον αγώνα τους με 24ώρη απεργία στις 2 Γενάρη και αίτημα την πληρωμή των μισθών τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς η εργοδοσία τους χρωστά δεδουλευμένα 3 και 4 μηνών.

Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που έκλεινε το κατάστημα στον Κοπανό του Δήμου Νάουσας στην Π.Ε. Ημαθίας η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι δεν θα το ανοίξει ξανά. Η επιλογή του συγκεκριμένου καταστήματος δεν είναι τυχαία. Επιχειρεί, για ακόμη μια φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους όλων των καταστημάτων της, αφού οι εργαζόμενοι του καταστήματος είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στην απεργία.

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:

1. Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2. Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.
3. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων για την συνδικαλιστική τους δράση".

(φωτό αρχείου)