Γενική συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΧΟΡΟΣ

elv xoros

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, καλεί τα μέλη της, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης στο Πανόραμα (Λ. Πορφύρα 1, Βέροια), την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

11.00 – 11.15: Κοπή πίτας
11.15-11.30: Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.

Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

1) 11.30-11.45: Πρόταση του Δ.Σ. για ανακήρυξη των κ.κ. Αργυρίου Τσαχουρίδη και Αθανασίου Πυρινού ως επίτιμα μέλη της Ε.Λ.Β..
2) 11.45-12.30: Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός.
3) 12.30 -12.45: Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός.
4) 12.45-13.00: Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.
5) 13.00-13.15: Έγκριση ή μη πρότασης του Δ.Σ. για μείωση ετήσιας συνδρομής μέλους
6) 13.15-13.45: Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις - Προτάσεις.
7) 13.45-14.00: Απαντήσεις

Τα μέλη που πρόκειται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις την ημέρα της Γεν. Συνέλευσης, να μεταβούν στο χώρο τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καταστατικού και με την απόφαση Νο 36 / 15-12-2008 του Πρακτικού του Δ.Σ., δικαίωμα συμμετοχής στις εργασίες της Γ.Σ. έχουν τα μέλη που είναι τακτοποιημένα οικονομικώς και το 2014. Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού όσα μέλη έχουν περισσότερο από δύο χρόνια να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τακτοποιούνται με την καταβολή της συνδρομής των δύο τελευταίων ετών (2013-2014).

Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο και με τα ίδια θέματα.

Ο χορός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 28-12-13, ο ετήσιος χορός της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ στο οικογενειακό κέντρο ''Κτήμα Αλέξανδρος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Λέσχης κ. Χαράλαμπου Καπουρτίδη.

Έπειτα τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων (άνω των 120) καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου διαλέκτου-τραγουδιού κ. Νίκου Παπαδόπουλου, μοιράζοντας στο τέλος καρυδόπα και λεφτοκάρια. Κάθ' όλο το διάστημα του εθίμου αυτού τα παιδιά του τμήματος νταουλιού μας έπαιξαν δύο σκοπούς με την συνοδεία της λύρας και μπροστάρη τον δάσκαλό τους κ.Δημήτρη Ουσταμπασίδη.

Στη συνέχεια χόρεψαν τα παιδιά όλων των τμημάτων πολλούς ποντιακούς χορούς με αποκορύφωμα τον Πυρρίχιο Σέρρα χορόν, τον οποίο σωστά απέδωσαν χορευτικά οι άνδρες του τμήματος παραστάσεων, με την συνοδεία της λύρας του Χρήστου Τρέβλα, Σωκράτη Μουρατίδη και Γιώργου Νικηφορίδη.

Μετά ήρθε η όμορφη και συγκινητική στιγμή της τιμής, για την πολύτιμη προσφορά τους στο σύλλογο, δύο παλαιών χορευτών ( της δεκαετίας του 1970) τουκ. Ανέστη Κασαπίδη και της κα. Σοφίας Πετρίδου δια χειρός των πρώην προέδρων της Λέσχης κ. Λάζαρου Ζευγαρόπουλου και κ.Λάζαρου Κουμπουλίδη.

Ακολούθησε βράβευση των επιτυχόντων μαθητών-σπουδαστών-αθλητών του συλλόγου με επαίνους που παρέλαβαν από τους τιμηθέντες κ.Ανέστη και κα.Σοφία.
Κατόπιν μας χάρισαν πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα, οι άξιοι συνεχιστές της παράδοσής μας, ο Κυριάκος ( Κούλης) Τριανταφυλλίδης και ο Αντώνης Κουβρακίδης στο τραγούδι, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη λύρα και αγγείο, ο Σωκράτης Μουρατίδης στη λύρα, ο Ουσταμπασίδης Δημήτρης και ο Ανδρέας Νικηφορίδης σο ταούλ με την συνοδεία του Άκη Γεωργιάδη στο αρμόνιο.

Η έκπληξη της βραδιάς για όλους ήταν η αναβίωση του πανάρχαιου εθίμου των Μωμόερων από τους άνδρες του χορευτικού τμήματος εκπροσώπησης της Ε.Λ.Β. υπό την συνοδεία της λύρας του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αγγείου του Βασίλη Φωλίνα και των ανάλογων δίστιχων ερμηνευμένα από τον Κούλη Τριανταφυλλίδη.
"Ευχαριστούμε όλα τα μέλη των τμημάτων, τους χοροδιδασκάλους κ. Βασίλη Ασβεστά-κ. Γιώργο Ρουκά και κα Μαρία Δεμερτζίδου, τις υπεύθυνες των τμημάτων κα Έφη Αμοιρίδου και κα Βασιλική Τόκα, τις υπεύθυνες ιματιοθήκης κα Τοπίδου Νικολέτα και κα Αθανασάκη Νεκταρία, την κα Αθανασία Πρόγκα για την εξαίρετη παρουσίαση της εκδήλωσης και τους γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί στην προσπάθεια της Λέσχης για την διάσωση και διάδοση του πολιτισμού μας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος κα Δώρα Μπαλτατζίδου, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Βέροιας κ.Βασίλης Παπαδόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Βοριαζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Μωυσιάδης, οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Γεωργιανών και Τριποτάμου ο κ. Ηρακλής Σοφιανίδης και ο κ. Χρήστος Τσανασίδης, ο διοικητής της πυροσβεστικής κ. Διονύσης Συντίλας και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων-σωματείων : Ευξείνου Λέσχης Νάουσας, ποντίων Αλεξάνδρειας, χορευτκού ομίλου ποντίων Κοζάνης ''Αντάμωμα,, , Τετραλόφου Κοζάνης, Κιβωτιανών Ν. Ημαθίας, ποντίων Ρόδου, Αγίας Τριάδας Ημαθίας, ποντίων φοιτητών Καβάλας και παλαίμαχων χορευτών της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΒ.