Γκίμας: Αυτοκτονήσαμε στο τελευταίο εξάλεπτο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

gimas perkos2

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ηρακλή ο προπονητής του Φιλίππου Δημήτρης Γκίμας σημειώνοντας ότι η ομάδα του αυτοκτόνησε το τελευταίο εξάλεπτο του ματς. Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον Ηρακλή, στο τέλος ήταν πιο συνεπείς σε αυτό που ήθελε να κάνει και κέρδισε δίκαια. Εμείς από την δική μας την μεριά αυτοκτονήσαμε στο τελευταίο εξάλεπτο, το δείχνει και το σκορ. Ήταν 59-51 κι έληξε 59-66. Αυτή η αλλαγή στα τελευταία 5,5 λεπτά ενώ είχαμε και την ευκαιρία να προηγηθούμε με 61-51 όταν βρέθηκαν δυο με έναν, με τον Σιζόπουλο. Είναι πολύ άσχημη ήττα, το αποτέλεσμα αλλά και ο τρόπος. Όταν έχεις ένα τέτοιο ματς μετά τις γιορτές και ακολουθούν εκτός έδρας ματς με Ψυχικό και ΑΕΚ, τότε είναι μια πολύ άσχημη ήττα. Μας πάει πολύ πίσω. Θέλει τώρα ψυχικά αποθέματα, πέρα των σωματικών, για να συνεχίσει η ομάδα την πορεία που είχε. Χάσαμε το παιχνίδι μόνοι μας. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε, ούτε να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες. Σημαντικές οι απουσίες των Ακεψιμαΐδη, Κασαμπαλή αλλά όταν είσαι οκτώ πόντους μπροστά 5,5 λεπτά πριν το τέλος, έχεις τον έλεγχο του ματς αλλά και το μομέντουμ, σημαίνει ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθέσεις, αν έπαιζαν αυτοί που έλειπαν. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι για την συνέχεια».

Σε ερώτηση τι έγινε στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, ο κ. Γκίμας σημείωσε: «Δεν υπήρξε πίεση. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση. Κάναμε 2-3 κακές επιθέσεις και δεν τις πληρώσαμε όλες. Ακόμη και μετά το τάιμ άουτ δεν είχαμε καλή αντίδραση. Ίσως θα έπρεπε να πάρω ένα τάιμ άουτ νωρίτερα, πριν φτάσει το παιχνίδι κοντά. Βγήκαμε εκτός επίθεσης μόνοι μας. Ούτε ο Ηρακλής άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του και δεν μας δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε κακές επιθέσεις, εκτός πλάνου. Δεν παίξαμε καλά, αλλά αυτό μπορείς να το περιμένεις μετά τις γιορτές».

Για την συνέχεια ο τεχνικός του Φιλίππου σημείωσε: «Είναι μακρύ το πρωτάθλημα. Σαν αποτέλεσμα μας γυρίζει πίσω. Χάνουμε το πλεονέκτημα των δυο εκτός έδρας νικών, τώρα γίνεται μία. Πρέπει να προσδιορίσουμε ξανά τους στόχους μας. Ήταν μια ήττα που δεν έπρεπε να γίνει. Είχαμε στόχο να μην έχουμε στον πρώτο γύρο ήττα στην έδρα μας κι έξω ότι μπορούμε να πάρουμε».

Για τον κόσμο ο κ. Γκίμας σημείωσε: «Μας στήριξε ο κόσμος. Ήταν μεγάλη η στήριξη. Το βεγγαλικό να λείπει, ωστόσο μακάρι όλα τα παιχνίδια να είναι έτσι κι εμείς όπου πάμε να βρίσκουμε τέτοια αντιμετώπιση. Σήμερα είχε και φιλάθλους από το Θεσσαλονίκη και ο Ηρακλής δεν είχε κανένα πρόβλημα».

Πέρκος: Απαντήσαμε με φρεσκάδα

Ικανοποιημένος από την εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή ήταν μετά το ματς ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων Στέφανος Πέρκος. Στις δηλώσεις του σημείωσε: «Θέλω να δώσω σε τρεις κατευθύνσεις συγχαρητήρια. Πρώτον στην Βέροια και τον κόσμο της. Ήταν άψογοι. Ακούσαμε διάφορα πράγματα αλλά η Βέροια ήταν φιλόξενη και επιφυλάσσομαι να ανταποδώσουμε κι εμείς την φιλοξενία στο Ιβανόφειο. Συγχαρητήρια στον Φίλιππο που βρέθηκε χωρίς τον κινητήριο μοχλό του, τον Ακεψιμαΐδη. Αν έπαιζε ο Λευτέρης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και τα συναισθήματα θα ήταν ανάποδα. Ο Φίλιππος κατάφερε να ανταπεξέλθει στην πίεση χωρίς τον βασικότερό του παίκτη. Επίσης θέλω να συγχαρώ τα παιδιά μου. Τους ταλαιπώρησα μέσα στις γιορτές γιατί στόχος είναι να καθιερωθούμε στην κατηγορία και να βάλουμε τους μικρούς να παίξουν στην Α2. Σημαντική ήταν η βοήθεια του συνεργάτη μου, τον Γιώργο Κυρούδη. Τον είχα δίπλα μου αυτό το διάστημα, με ενίσχυσε ηθικά αλλά και με ορισμένα τεχνικά θέματα γι αυτό το ματς. Καλή συνέχεια στην φίλη ομάδα του Φιλίππου».

Σε ερώτηση αν μετά το ξέσπασμα του Φιλίππου και το 59-51 του 34' ο Ηρακλής κρατούσε κάτι για το τέλος, ο κ. Πέρκος απάντησε: «Έχουμε μεγάλο ροτέισον. Δεν έχουμε τους 5-6 πολύ καλούς παίκτες και είμαστε αναγκασμένοι να παίζουμε με 9-10. Όταν ο Φίλιππος ξέφυγε με οκτώ πόντους, έγιναν άμεσα αλλαγές και μπήκε στο παρκέ φρεσκάδα. Δεν έχουμε τους 6-7 που θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα και παίζουν όλοι. Εξ ανάγκης παίζουν μικρά παιδιά και αυτά σήμερα μας βγήκε σε καλό».

Κοθράς: Δεν ξεχνά το πέρασμα από τον Φίλιππο

Αντίπαλο τον πρώην πλέι μέικερ του βρήκε απόψε ο Φίλιππος. Ο Θέμις Κοθράς άφησε το καλοκαίρι την Βέροια και μετακινήθηκε στην Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Δεν ξεχνά όμως το πέρασμά του από την Βέροια. Μετά το ματς δήλωσε: "Πέρασα δυο υπέροχα χρόνια στην Βέροια, πήρα δυο πρωταθλήματα. Σήμερα σαν να ήρθα σπίτι μου. Ήταν περίεργα τα συναισθήματα. Στα Τρίκαλα που είναι ο τόπος καταγωγής μου δεν νιώθω έτσι".

Για το ματς ο Κοθράς είπε: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα γνωρίζοντας ότι η Βέροια είναι από τις δυσκολότερες έδρες. Ο Φίλιππος ήταν δυο χρόνια αήττητος στην έδρα του. Θέλαμε να είμαστε κοντά στο σκορ και αν μας δινόταν η ευκαιρία να περάσουμε μπροστά, να κρατήσουμε το ρυθμό και να κλέψουμε τη νίκη. Μας βγήκαν πολλά πράγματα και ήταν σημαντικό που ο Φίλιππος παρατάχθηκε με δυο απουσίες. Έπαιξε με έναν πλέι μέικερ και κουράστηκε. Ήταν μια νίκη εκτός προγράμματος για εμάς και μας καθιερώνει στην Α2. Αυτός είναι ο στόχος μας".