Την αποκατάσταση αδικιών στους ανασφάλιστους υπερήλικες ζήτησε ο Λ. Τσαβδαρίδης από τον Υπουργό Εργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

tsavdaridis lazar

Για την πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που δημιουργήθηκε σε βάρος των Ποντίων, Βορειοηπειρωτών και γηγενών ανασφάλιστων υπερήλικων με την διακοπή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, πέρα από τη διακοπής του επιδόματος που λάμβαναν μέσω του ΟΓΑ, ζήτησε να ενημερωθεί ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε μαζί με συναδέλφους του σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στη Βουλή των Ελλήνων.

Αναλυτικότερα, η ερώτηση έχει ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ, η διακοπή του επιδόματος που ελάμβαναν, μέσω του Ο.Γ. Α., οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, δημιούργησε τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, ουσιαστικά πρόβλημα επιβίωσης, στους υπερήλικες συμπατριώτες μας Πόντιους που προέρχονται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στους υπερήλικες συμπατριώτες μας Βορειοηπειρώτες αλλά και σε υπερήλικες γηγενείς συμπατριώτες μας, γιατί πέρα από τη διακοπή του μικρού χρηματικού επιδόματος που έπαιρναν διεκόπη παράλληλα και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Κύριε υπουργέ,

Επειδή η παράταση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί οδήγησε σε απόγνωση την συγκεκριμένη κατηγορία των συμπολιτών μας.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να άρετε τη σχετική διάταξη του Ν. 4092/12 ώστε να αποκαταστήσετε την αδικία που δημιουργήθηκε σε βάρος των συμπατριωτών μας Ποντίων, Βορειοηπειρωτών και γηγενών ανασφάλιστων υπερήλικων;"