Απόσυρση αυτοκινήτων και το 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

aposirsi

Η εταιρία Μπακαλιός Μον/πη ΕΠΕ (κέντρο απόσυρσης οχημάτων) σας ενημερώνει ότι για μια ακόμη χρονιά παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης. Με την ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το μέτρο συνεχίζει να ισχύει ως τις 20 Δεκεμβρίου του τρέχοντας έτους. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας έως 3,5 τόνους και με ημερομηνία πρώτης άδειας ως την 31η Δεκεμβρίου του 2000, ωφελούνται κατά την απόσυρσή τους και την αντικατάστασή τους με καινούριο όχημα.

Για την απόσυρση του αυτοκινήτου ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μην οφείλει τα τέλη κυκλοφορίας έως το 2014 ή να έχει καταθέσει προσωρινά την άδεια και τις πινακίδες στην αρμόδια ΔΟΥ καθώς και στην άδεια του οχήματος να μην αναγράφεται ο όρος « ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ».

Αρμόδια για την παραλαβή των οχημάτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγραφής του οχήματος είναι τα κατά τόπους, συμβεβλημένα με την ΕΔΟΕ (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδας),διαλυτήρια και μόνον αυτά. Για να αρχίσει η διαδικασία θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του οχήματος να προσκομίσει σε εμάς τα εξής δικαιολογητικά :

• Άδεια κυκλοφορίας.
• Πινακίδες.
• Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.
• Βεβαίωση τελών κυκλοφορίας για απόσυρση εις διπλούν.
• Υπεύθυνη δήλωση προς το κέντρο ανακύκλωσης.
• Εξουσιοδότηση προς το κέντρο ανακύκλωσης.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με ένα από τα κέντρα της περιοχής σας τα οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ www.edoe.gr.

Αναστάσιος Μπακαλιός
Διαλυτήριο Οχημάτων, Κέντρο Ανακύκλωσης, Ανταλλακτικά
1ο ΧΛΜ ΣΣ ΝΑΟΥΣΑ – ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΔΟΣ Α2
Στενήμαχος 2332041148

Website: www.bakalios.gr 
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.