Αν είσαι καλός πεζός...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev kok

Με αφορμή την 5η ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας « Ασφαλώς κυκλοφορώ», οι μαθητές της Δ΄ δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Καρλή Κωνσταντίνας, έπαιξαν και έμαθαν για τον κύριο ΚΟΚ, τον γνωστό σε όλους μας Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τον ΚΟΚ και να εθίζονται στην ορθή οδική συμπεριφορά ως συνετοί πεζοί αρχικά και μετέπειτα ως ευσυνείδητοι οδηγοί. Οι μαθητές ενασχολήθηκαν με αυτοσχέδια παιχνίδια γνώσεων, ερωτήσεων, κατασκεύασαν τις δικές τους πινακίδες και προχώρησαν στην προσομοίωση ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που σκαρφίστηκαν με τη δημιουργική τους φαντασία!

Για την ορθότερη και πιο ολοκληρωμένη όμως ενημέρωση των παιδιών ένας αστυνόμος της τροχαίας επισκέφτηκε την τάξη μας . Ο τροχονόμος παρουσίασε στα παιδιά τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στο δρόμο . Τους δίδαξε τι πρέπει να κάνουν στο δρόμο είτε βρίσκονται στο ρόλο πεζού είτε στο ρόλο του οδηγού... ποδηλάτου. Τόνισε ότι οι κίνδυνοι είναι πολλοί και οι απρόσεκτοι ακόμα περισσότεροι, γεγονός που αυξάνει ανησυχητικά τον αριθμό των ατυχημάτων που σημειώνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Aπό τη δραστηριότητα έγινε ιδιαίτερα κατανοητό ότι πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας πώς να αποφεύγουν ένα ατύχημα αλλά και πώς να μην γίνονται αιτία για να συμβεί ένα. Γιατί αν είσαι καλός πεζός...γίνεσαι ακόμα καλύτερος οδηγός!!!