Ημερίδα για τις βιολογικές καλλιέργειες στα οπωροκηπευτικά και το κρασί

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΔΙΑΦΟΡΑ

Hμερίδα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «LEONARDO DA VINCI» - «Βιολογικές καλλιέργειες: Οπωροκηπευτικά και οίνος», θα διεξαχθεί την  Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 5:00 μμ, στο Επιμελητήριο Ημαθίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5:00 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
5:30 Παρουσίαση εμπειρίας συμμετεχόντων στο Abruzzo
5:45 Παρουσίαση εμπειρίας συμμετεχόντων στη Σεβίλλη
6:00 Παρουσίαση εμπειρίας συμμετεχόντων στην Τοσκάνη
6:15 Παρουσίαση εμπειρίας συμμετεχόντων στο Perpignan

6:30 Χαρούλα Σπινθηροπούλου, Δρ Γεωπόνος Οινολόγος -Η αμπελοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και η αμπελουργική ζώνη της Νάουσας
6:50 Βασίλης Γεωργίου, Οινολόγος MSc -Οινοποίηση του ξινόμαυρου στην περιοχή Βέροιας, Νάουσας 
7:10 Μιλτιάδης Βασιλακάκης, Καθηγητής ΑΠΘ – Τμήμα Γεωπονίας -Παραγωγή οπωροκηπευτικών στην Ημαθία: Παρόν και μέλλον 
7:30 Όλγα Ιακωβίδου, Καθηγήτρια ΑΠΘ – Τμήμα Γεωπονίας -Οι αντιφάσεις της ανάπτυξης του αγροτικού τουρισμού στην Ελλάδα

7:50 Ερωτήσεις - Συζήτηση