Πολίτης αναγνώρισε την Ραφαέλα στην Θεσσαλονίκη και ειδοποίησε το Χαμόγελο του Παιδιού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΔΙΑΦΟΡΕΣ

exafanisiΗ Ραφαέλα - Αγάπη Τύπου, 16 ετών, βρέθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης χάρη στην κινητοποίηση ευαισθητοποιημένου πολίτη, ο οποίος αναγνώρισε την ανήλικη λόγω της δημοσιοποίησης των στοιχείων στα ΜΜΕ. Άμεσα επικοινώνησε με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» και στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν έγκαιρα και εντόπισαν την ανήλικη.

Η Ραφαέλα - Αγάπη μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο και τώρα βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον ενώ το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται κοντά σε εκείνη και στην οικογένεια της για την παροχή ψυχολογικής στήριξης.

Σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρει:

"Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία για την αναζήτηση του παιδιού και κυρίως τους πολίτες που επικοινώνησαν με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» δίνοντας σημαντικές πληροφορίες. Αξίζει να θυμόμαστε ότι κάθε παιδί διατρέχει σοβαρό κίνδυνο όσο βρίσκεται μακριά από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εκείνο και είναι σε θέση να του προσφέρουν τη φροντίδα και την ασφάλεια που χρειάζεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που κινδυνεύουν, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται".