Η Βέροια αγκαλιάζει το μπάσκετ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

filippos elftheria

Συνέντευξη του προέδρου του Φιλίππου Γιώργου Τραπεζανλίδη φιλοξενεί η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Μπάσκετ. Αναλυτικά, αναφέρει:

Το υγιές και όμορφο ταξίδι του Φίλιππου Βέροιας στις Εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού Μπάσκετ συνεχίζεται φέτος με την πρώτη παρουσία του ιστορικού σωματείο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Μια παρουσία που αποτελούσε στόχο για τη διοίκηση της ομάδας που εδώ και επτά χρόνια επιδιώκει να βάλει το μπάσκετ στην καρδιά των Βεροιωτών, και ήδη τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την ευόδωση αυτής της αποστολής. Αυτό επισημαίνει και ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, ο πρόεδρος του Φίλιππου Βέροιας, Γιώργος Τραπεζανλίδης.

"Ο Φίλιππος ενσαρκώνει τις αθλητικές αρχές των κατοίκων της Βέροιας και τη φιλοσοφία της ευγενούς άμιλλας με στόχο την ανάδειξη του τόπου μας και του ταλέντου των παιδιών του. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πριν λίγα χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν να αγωνιστεί η ομάδα στην Α2, ανεβαίνοντας αμέσως κατηγορίες. Για να το πετύχουμε αυτό, ακολουθήσαμε πιστά τις αρχές μας και το πρόγραμμα μας, στηρίξαμε ανθρώπους του συλλόγου μας και βασιστήκαμε στην ψύχραιμη αντιμετώπιση προβλημάτων και εξελίξεων, πάντα κινούμενοι στο πνεύμα της εποχής", τονίζει χαρακτηριστικά.

Και για τη Βέροια η παρουσία του συλλόγου στην Α2 αποτελεί σπουδαίο πρεσβευτή... "Πράγματι, βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση το γήπεδο μας, που χωράει 1200 ανθρώπους, να είναι σχεδόν γεμάτο σε όλους μας τους αγώνες, αλλά το κυριότερο και πιο ενθαρρυντικό για το ελληνικό μπάσκετ, βλέπουμε νέα παιδιά να έρχονται κοντά στην ομάδα, να την υποστηρίζουν, η πόλη να μιλάει πλέον για μπάσκετ και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο ή το χάντμπολ, όπου έχει τη δική της μεγάλη παράδοση. Αυτό είναι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά. Η Βέροια και οι γύρω περιοχές αγκαλιάζουν το μπάσκετ, αγαπούν το μπάσκετ, αγαπούν τις επιτυχίες του και αυτό είναι για εμάς κινητήριος δύναμη".

Όσο για το φετινό πρωτάθλημα της Α2; "Δε θα είναι υπερβολή αν πω ότι είναι, για μένα, το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας αυτή τη στιγμή. Από πλευράς ενδιαφέροντος πιστεύω όλοι το παραδέχονται, καθώς κάθε αγωνιστική ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα. Και από πλευράς ποιότητας φέτος είναι πανθομολογούμενο ότι η παρουσία σπουδαίων παικτών απ την Α1 έχει ανεβάσει πολύ την ποιότητα όλων των ομάδων και κατ επέκταση του πρωταθλήματος. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά απ όλους και πιστεύω ότι βλέπουμε ήδη πολύ καλούς αγώνες, με μεγάλο ενδιαφέρον. Κι ο Φίλιππος προσπαθεί να είναι σε αυτό το πλαίσιο, να είναι ανταγωνιστικός, να βοηθά όσο μπορεί στην άνοδο του μπάσκετ, του εθνικού μας σπορ, με την σωστή παρουσία του, τους αθλητές του, την οργάνωση. Και πιστεύουμε ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το Μπάσκετ στην Ελλάδα, αρκεί να συνεχίσουμε όλοι τη σκληρή δουλειά γι αυτό που αγαπάμε".