Δήμαρχος Βέροιας: "Παλέψαμε για το Νοσοκομείο"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

dimar ver

Με αφορμή την επιστολή αγανάκτησης της συνδημότισσας κ. Μαρίας Σάκκα – Μπέλλα για την απαράδεκτη αδιαφορία που έχει επιδείξει το Υπουργείο Υγείας και οι Περιφερειακές αρχές Υγείας στην στελέχωση του Στεφανιογράφου του Νοσοκομείου Βέροιας ο οποίος αν και χάριν στη δωρεάς της ενώ είναι έτοιμος δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, η Δήμαρχος Βέροιας δηλώνει τα εξής:

"Αν και η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, ως Δημοτική Αρχή έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια πολλές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υγείας, στον ίδιο τον Υπουργό αλλά και στην Περιφερειακή Διοίκηση Υγείας. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούσαν τόσο στην έναρξη της λειτουργίας του στεφανιογράφου όσο και στην λειτουργία κλινικών που σταδιακά περιήλθαν σε κατάσταση υπολειτουργίας.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση των μνημονίων κρατά τα αυτιά της ερμητικά κλειστά στις πιεστικές εγκλείσεις του Δήμου μας.

Το πνεύμα αγανάκτησης της δωρήτριας μέσω της επιστολής που έδωσε στη δημοσιότητα με εκφράζει σε απόλυτο βαθμό. Με τα ίδια συναισθήματα αγανάκτησης αποχώρησα προ μηνός από το γραφείο του Υπουργού Υγείας, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος στο οποίο με παρέπεμψε ο Υπουργός όχι απλά δεν δέχθηκε να ακούσει το αίτημα μου για στελέχωση του στεφανιογράφου αλλά με περίσσια οργή μου ζήτησε και τα ρέστα επειδή τόλμησα να τον παρακάμψω συναντώντας τον ίδιο τον Υπουργό.
Υπενθυμίζω ότι η ίδια ως Δήμαρχος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου έχουμε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Νοσοκομείο (το τονίζουν οι ίδιοι οι γιατροί σε επίσημες ανακοινώσεις τους).

Αντιλαμβάνομαι ότι μέσα στη δικαιολογημένη αγανάκτηση της η δωρήτρια βάλει εναντίον όλων των θεσμικών αρχών και προσώπων, ωστόσο είναι καιρός πια που θα πρέπει να αποδίδονται «τα του καίσαρος τω καίσαρι» ώστε οι συνδημότες μας να έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν αυστηρά τους πραγματικούς υπεύθυνους της κατάντιας του Νοσοκομείου μας".