Αγροτική σύσκεψη την Δευτέρα στο Μακροχώρι

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ

agrotis

Κάλεσμα σε σύσκεψη για το σήμερα και το αύριο της αγροτιάς απηύθυνε η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (φορέας του ΚΚΕ). Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στο Μακροχώρι, στις 6μμ (στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου). Στο κάλεσμά της η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι της Ημαθίας, η καταιγίδα των μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ – με μνημόνια ή χωρίς αυτά - σφίγγει σαν θηλιά στο λαιμό της φτωχομε-σαίας αγροτιάς με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 των μειωμένων κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη γεωργία, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά μας

  • Στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές μας ( Γάλα, Φρούτα, κλπ ), στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , έρχεται να προστεθεί η φορολογία μας με το κράτημα βιβλίων εσόδων-εξόδων από την 1-1-2014 και από το πρώτο ευρώ με 13%.
  • Στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών ( π.χ. μειωμένη φε-τινή παραγωγή Ροδακίνων & άλλων φρούτων ), έρχεται να προστεθεί η φορολόγηση των αγροτε-μαχίων μας. Χαρατσώνουν με μεγαλύτερους συντελεστές τους μικροϊδιοκτήτες, χαρατσώνουν μη παραγωγική γη, χαρατσώνουν όχι την παραγωγική δυναμικότητα των χωραφιών, αλλά ... την απόστασή τους από αγροτική ή επαρχιακή οδό ! Και είναι γνωστό ότι το 73,5% των κατοίκων της χώρας κατέχει γη μέχρι 50 στρ. και – άρα - γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος ο στόχος και αυτού του χαρατσιού, που δεν είναι άλλος από τη φτωχομεσαία αγροτιά.
  • Για μια ακόμη φορά ρίχνονται τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες και της φτωχομεσαίας αγροτιάς και φυσικά αποφεύγεται η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας & των κατόχων του πλούτου.

Όλα μαζί βαράνε στο ντορό της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».

Σας καλούμε να συζητήσουμε για όλα αυτά & να οργανώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση σ'αυτές τις - πέρα για πέρα - αντιαγροτικές πολιτικές, να απαντήσουμε δυναμικά σ'αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων".