"Λυπάμαι, αλλά σε αυτή την πόλη όσοι σκέπτονται να δωρίσουν στο δημόσιο, πρέπει να αναθεωρήσουν"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

Πέρασαν δύο χρόνια όταν στη μνήμη της  κόρης μου αποφάσισα να δωρίσω ένα σημαντικό ποσό για έναν μεγάλο στόχο που θα αναβάθμιζε της υπηρεσίες Υγείας του νομού Ημαθίας και θα έσωζε ζωές. Ο στεφανιογράφος του Νοσοκομείου Βέροιας υπήρξε όνειρο πολλών ετών και προσπάθησα κι εγώ να βάλω το λιθαράκι μου προς την εκπλήρωσή του, με την κατασκευή της ειδικής αίθουσας που θα φιλοξενούσε το υπερσύγχρονο μηχάνημα.

Τα προβλήματα που συνάντησα ήταν πολλά, όμως με τον ά ή β τρόπο ξεπεράστηκαν και φτάσαμε στην ολοκλήρωση του έργου, που κατά κοινή ομολογία είναι άρτιο.

Όμως, με λυπεί το γεγονός ότι ο στεφανιογράφος ακόμα δεν λειτουργεί. Τη μια περίμεναν ένα εξάρτημα, την άλλη περίμεναν το προσωπικό, τώρα μου είπαν περιμένουν τα αναλώσιμα.

Αυτό όμως που με εξοργίζει, είναι η παντελής αδιαφορία των πολιτικών, βουλευτών, δημάρχου, αντιπεριφερειάρχη, αλλά και από την Εκκλησία που θα έπρεπε να ευαισθητοποιείται σε τέτοια θέματα.
Έχουμε πλέον στη Βέροια μια υπερσύγχρονη υποδομή που θα μπορούσε σήμερα να σώζει ζωές. Και αντί να προσπαθούν με κάθε μέσο που διαθέτουν, να επιλύσουν όλα τα αναχώματα που δημιουργούνται, ασχολούνται με άλλα μάλλον πιο «σοβαρά» ζητήματα.

Έχω φτάσει να παίρνω από μόνη μου, σχεδόν κάθε μέρα, τηλέφωνο στο γραφείο του υπουργού Υγείας για να εισπράττω την απάντηση ότι «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα»!

Τελικά ποιανού αρμοδιότητα είναι, να πιάσουν τόπο, όχι τα χρήματα της δωρεάς μου, αλλά τα πολλαπλάσια που πληρώσαμε όλοι οι Έλληνες από την τσέπη μας για να αγοραστεί ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα;

Όταν έγινε η δωρεά, προϋπόθεση ήταν ο στεφανιογράφος να λειτουργήσει εντός τριμήνου από την παράδοση της αίθουσας. Η αδιαφορία των ιθυνόντων με κάνει να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ασκήσω τα δικαιώματα που δίνει ο Νόμος.

Λυπάμαι, αλλά σε αυτή την πόλη όσοι σκέπτονται να δωρίσουν στο δημόσιο, πρέπει να αναθεωρήσουν. Αυτό δείχνει η εμπειρία, όχι μόνο από τη δική μου δωρεά, αλλά και τα κοντινά μας παραδείγματα.
Λυπάμαι πραγματικά, αλλά δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν.

Βέροια, 5 Δεκεμβρίου 2013
Μαρία Σάκκα – Μπέλλα
(κιν.: 6944577214)