"Για δόντια γερά, όχι γλυκά, πλύσιμο, βούρτσισμα τακτικά"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια ακόμη εβδομάδα γεμάτη δημιουργικότητα, παιγνιώδη μάθηση και ποικίλες δραστηριότητες τελείωσε την Παρασκευή για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση.

Με το σύνθημα «ΓΙΑ ΔΟΝΤΙΑ ΓΕΡΑ, ΟΧΙ ΓΛΥΚΑ, ΠΛΥΣΙΜΟ, ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΤΑΚΤΙΚΑ!!!» τα νήπια και προνήπια μαζί με τη νηπιαγωγό τους Μ. Σταυριανίδου, προτρέπουν όλους να προσέχουν την υγιεινή των δοντιών τους και γεμίζουν τις ζωές μας με χαμόγελα φωτεινά και αστραφτερά!

Εξοπλισμένα με οδοντόκρεμες κι οδοντόβουρτσες μαθαίνουν ήδη από το Νηπιαγωγείο τη σπουδαιότητα της καθημερινής φροντίδας της στοματικής τους υγιεινής και καλαισθησίας ώστε να αποτελέσει συνήθεια εφ’  όρου ζωής! Η συζήτηση στην τάξη προετοίμασε τα παιδιά και τους «σύστησε» με τρόπο παραστατικό τα βακτήρια, την κυρία τερηδόνα και τη δράση της ζάχαρης στα δόντια τους.

Στη συνέχεια, κάθε παιδί «πάλεψε» για την υγεία και λάμψη του χαμόγελού του βουρτσίζοντας με επιμέλεια τα δόντια του υπό τις υποδείξεις της δασκάλας τους. Επικράτησε ενθουσιασμός και στο τέλος όλα τα παιδάκια δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν μέσα και έξω από το σχολείο αυτή τη συνήθεια και με όπλο το χαμόγελό τους να πείσουν και όλους τους γνωστούς και συγγενείς να την υιοθετήσουν!