Φίλοι του Μουσείου Εκπαίδευσης: Κανείς δεν επιθυμεί να παραμερίσει ή να παραγκωνίσει το έργο κανενός

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΦΟΡΑ

iev mouseio ekpaideysi

Απάντηση στην επιστολή Σκουμπόπουλου για το Μουσείο Εκπαίδευσης δίνουν με νέα ανακοίνωσή τους οι Φίλοι του Μουσείου Εκπαίδευσης "Χρίστος Τσολάκης". Συγκεκριμένα αναφέρουν:

"Φίλοι του Mουσείου Eκπαίδευσης και πολίτες αυτής της πόλης που ενδιαφέρονται για τα δημόσια και δημοτικά πράγματα και κυρίως άνθρωποι που γνώρισαν και μοιράστηκαν την αγωνία του δασκάλου Χρίστου Τσολάκη κίνησαν τη διαδικασία για τη σύσταση του συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης.

Από φίλους του Μουσείου Εκπαίδευσης γράφτηκε σε άρθρο του τοπικού τύπου στις 20/11/2013, ότι το Μουσείο συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο με την υπ. αρίθμ 1644 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δημοσιεύτηκε στο υπ. αριθμ 348 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Εκ παραδρομής και χωρίς ίχνος μεροληπτικής διάθεσης αντί του 2004 γράφτηκε 2005.

Οι πολίτες της Βέροιας συμμερίζονται την ανησυχία για την τύχη του πλούσιου υλικού του Μουσείου που αποτελεί πηγή πληροφοριών με αυξημένο ερευνητικό ενδιαφέρον και τουριστικό πόλο έλξης του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού όλης της χώρας.

Δεν είναι καιρός να αποδώσουμε δάφνες και περγαμηνές, όταν σήμερα το μουσείο είναι κλειστό. Η συνεισφορά του καθένα που κοπίασε και έδρασε με ουσιαστική συμβολή καταγράφεται στην τοπική ιστορία. Κανείς δεν επιθυμεί να παραμερίσει ή να παραγκωνίσει το έργο κανενός και καμιάς. Στόχος μας είναι η λειτουργία του μουσείου.

Ας συμπορευτούν μαζί μας όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Οι καιροί απαιτούν αμερόληπτη δράση. Το όφελος που θα προκύψει από ένα ανοιχτό, ενεργητικό μουσείο θα το καρπωθούν όλοι. Η κληρονομιά του Χρίστου Τσολάκη θα αποφέρει αυτοδίκαια τους πνευματικούς και υλικούς καρπούς της.

Αυτές τις μέρες ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Εκπαίδευσης θα ανακοινώσει πρόσκληση ανοιχτής, δημόσιας συνεδρίασης για σύσταση και αρχαιρεσίες διοικητικού συμβουλίου. Η πρόσκληση δεν απευθύνεται σε συγγενείς, γνωστούς και άγνωστους αλλά ανθρώπους που νοιάζονται για την πνευματική βιβλιοθήκη και παρακαταθήκη του δασκάλου Χρίστου Τσολάκη. Ας συστρατευτούμε όλοι μαζί για τον κοινό σκοπό".

Τα στοιχεία του συντακτών βρίσκονται στη διάθεση του τοπικού τύπου που δημοσίευσε το άρθρο