Σε άδεια αίθουσα ο απολογισμός της δημάρχου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

apologismos veria3

Τον δημόσιο απολογισμό της πραγματοποίησε η δήμαρχος Βέροιας. Η διαδικασία έγινε σε άδεια αίθουσα από δημότες αλλά και συμβούλους.

Στο ξεκίνημά της η κ. Ουσουλτζόγλου επέλεξε να αναφερθεί στην πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης του δήμου Βέροιας και στις κλήσεις που έλαβε να παρουσιάσει τις καλές πρακτικές του δήμου σε Ευρωπαϊκές πόλεις. «Παρά την αρνητική συγκυρία, κατάφερα να ανέβω στα ανώτερα όργανα των δήμων αλλά και σε αυτά που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη. Για την διαχείρισης της κρίσης, κληθήκαμε να παρουσιάσουμε τις καλές μας πρακτικές στην Ευρώπη» είπε η δήμαρχος.

Στον απολογισμό της, η κ. Ουσουλτζόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στα οικονομικά του δήμου λέγοντας ότι «σε εμάς έμελε να διαχειριστούμε την φτώχεια κι όχι τον πλούτο» και τόνισε ότι έγινε νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Ιδιαίτερη και αναλυτική αναφορά έκανε στην κοινωνική πολιτική του δήμου και στις δομές που αναπτύχθηκαν επί θητείας της τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε τον δήμο δεν υπήρχε κοινωνική υπηρεσία.

Σχολιάζοντας την κριτική που γίνεται, σημείωσε ότι το έργο της δημοτικής αρχής υποβαθμίστηκε σκόπιμα ενώ τα λάθη που έγιναν διογκώθηκαν.

Επίσης αναφέρθηκε σε έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται και ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια αλλά και σε θέματα παιδείας, τουρισμού, αντιμετώπισης της καθημερινότητας, παρεμβάσεις στο περιβάλλον

Απουσίες

Στην συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε η παράταξη Τσαβδαρίδη (μόνο ο ανεξάρτητος Χρήστος Τσιούντας συμμετείχε ενώ ο κ. Παναγιωτίδης μετέβη, ενημέρωσε για την απόφαση της παράταξης και αποχώρησε), όπως προανήγγειλε καθώς επίσης και η παράταξη Σοφρόνωφ (η Ιωάννα Σοφρόνωφ και ο Γιώργος Μελιόπουλος μετέβησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου αλλά αποχώρησαν πριν την έναρξη της διαδικασίας). Αρκετές απουσίες υπήρξαν και στην παράταξη της πλειοψηφίας. 

Θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του απολογισμού της δημάρχου