Σε κρίσιμη καμπή η κατασκευή της Γέφυρας Κούσιου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimar ver

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η κατασκευή της γέφυρας Κούσιου. Όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος Βέροιας, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο νέος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ), περίπου 200.000 ευρώ. Ο νέος αυτός ΑΠΕ θα πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Σχολιάζοντας την έγκριση, η δήμαρχος σχολίασε ότι έγινε συνάντηση μεταξύ πρώην και νυν αντιδημάρχων, νομικών, μελετητή και δωρητή και ελήφθησαν αποφάσεις για να ξεκολλήσει το έργο και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2014.

Με την έγκριση του ΑΠΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο το δημοτικό συμβούλιο έχει δυο επιλογές. Ή δεν αποδεχθεί τον ΑΠΕ και προχωρήσει σε λύση της σύμβασης πληρώνοντας μια αποζημίωση στον ανάδοχο. Αν το δημοτικό συμβούλιο πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν μπορεί να κατασκευάσει το έργο, θα προχωρήσει σε αυτή την λύση.

Η άλλη επιλογή είναι να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο τον ΑΠΕ και να συνεχίσει στην μέχρι σήμερα πολιτική περιμένοντας από τον εργολάβο να προχωρήσει το έργο. Εδώ να πούμε ότι ο εργολάβος με ένσταση του διεκδικεί 900.000 ευρώ, που θα εκδικαστεί στο μέλλον.