Η παράταξη Τσαβδαρίδη θα απέχει από τον απολογισμό της δημάρχου γιατί δεν πήρε την εισηγητική έκθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimotiko veria nea

Από την παράταξη "Νέος Δήμος - Νέα Αρχή" ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση λάβαμε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου την πρόσκληση της Δημάρχου Βέροιας που μας καλεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα και ώρα 19.00 με μοναδικό θέμα διάταξης τον Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής κατά το έτος 2012. Μία πρόσκληση που (όλως τυχαίως;) δεν συνοδευόταν από την απαραίτητη εισηγητική έκθεση ως όφειλε, έκθεση η οποία μας κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το μεσημέρι. (2 Δεκεμβρίου).

Δεν θα σταθούμε στην κατάφορη παραβίαση του γράμματος του Νόμου, το οποίο σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 217 του Ν. 3463/2006), προβλέπει ότι ο Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής γίνεται κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες. Αυτό το τυπικό, παρόλα αυτά ουσιαστικότατο για την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία των θεσμών κομμάτι, η κα. Ουσουλτζόγλου για ακόμη μία φορά το παραβλέπει, εκθέτοντας με τον πλέον κυνικό τρόπο την ίδια, την Δημοτική Αρχή αλλά και τον Δήμο της Βέροιας.

Ως Δημοτική Ομάδα, έχουμε μάθει να αφήνουμε στο περιθώριο αυτές τις ακροβατικές παραβιάσεις του τυπικού στις οποίες όλα τα χρόνια της θητείας της επιδίδεται η κα Ουσουλτζόγλου. Το πράττουμε γιατί οι τεράστιες ανάγκες του Δήμου της Βέροιας δεν θα έβρισκαν λύσεις από τις δικαιολογημένες καθυστερήσεις που θα προκαλούσαμε απαιτώντας κάθε φορά την πιστή εφαρμογή του Γράμματος του Νόμου.

Πέραν όμως του τυπικού, υπάρχει το ουσιαστικό που είναι απείρως σπουδαιότερο. Ακόμα και έτσι, θα μπορούσαμε ως Δημοτική Ομάδα να συμμετάσχουμε και σε αυτή την ειδική συνεδρίαση διατυπώνοντας, όπως πάντοτε το πράττουμε, υπεύθυνη κριτική και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις επί όλων των κρισίμων ζητημάτων. Αυτά με την προϋπόθεση ότι θα είχαμε έστω και τον ελάχιστο χρόνο να μελετήσουμε, να επεξεργαστούμε και να αναλύσουμε το εισηγητικό σημείωμα το οποίο δυστυχώς (τυχαίως;) μας κοινοποιήθηκε λίγες ώρες μόνο πριν την συνεδρίαση. Αυτό το στοιχειώδες, η κυρία Ουσουλτζόγλου το στέρησε από εμάς αλλά και από τους ίδιους τους Δημότες Βέροιας με τον πλέον βάναυσο και προκλητικό τρόπο.

Προφανώς η κυρία Ουσουλτζόγλου δεν πιστεύει, ούτε στοιχειωδώς προασπίζεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον ουσιαστικό διάλογο. Αν το έκανε, τότε δεν θα μας μεταχειριζόταν σαν γλάστρες που απλά θα παρευρεθούν στη σημερινή διαδικασία χωρίς επαρκή προετοιμασία και εμπεριστατωμένες απόψεις, όχι από δική μας αμέλεια αλλά από δική της πασιφανή υπαιτιότητα. Ούτε θα μας αντιμετώπιζε ως ιθαγενείς που άλαλοι και στερούμενοι επιχειρημάτων θα ακούνε τους μύδρους που σκοπεύει να εκτοξεύσει εναντίον των ανεμόμυλων που διαρκώς κυνηγάει.

Η αλήθεια είναι ότι η κυρία Ουσουλτζόγλου δεν έκανε για πολλά χρόνια δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ως όφειλε. Και σήμερα που τον κάνει, δεν τον κάνει για να παρουσιάσει το δικό της, ανύπαρκτο δυστυχώς, έργο, αλλά προφανώς αποκλειστικά για να αποδώσει ευθύνες σε τρίτους, καλύπτοντας την δική της παντελή ανικανότητα.

Εμείς σε αυτή την κωμωδία που προσβάλλει τους θεσμούς, τις διαδικασίες αλλά κυρίως τον ρόλο μας ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν πρόκειται ασφαλώς να συμμετάσχουμε. Η Δημοτική μας ομάδα δεν θα παραστεί ως εκ τούτου στη σημερινή ειδική δημόσια συνεδρίαση, καταγγέλλοντας σε όλους τους τόνους την απύθμενη υποκρισία της Δημάρχου Βέροιας, την έντεχνη παραπλάνηση των συνδημοτών μας και την παροιμιώδη προσβολή των θεσμών. Όλα αυτά, στο βωμό της απέλπιδος προσπάθειας της να διασωθεί, μάταια, από την πολιτική ανυπαρξία που σε λίγους μήνες θα την καταδικάσει ο Λαός της Βέροιας".