Δώσε στα δέντρα φωνή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev dentra

Η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και η αποκατάσταση των δεσμών μας με τη φύση αποτελούν σημαντική προτεραιότητα ενός καλά οργανωμένου σχολικού προγράμματος παράλληλα με τον γραμματισμό των μαθητών.

Με αυτή την ιδέα στις 22 Νοεμβρίου η Γ' τάξη του δημοτικού σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ι. Σαφαρίκα – Ι. Μπαρμπαρούση έστρεψε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της στην ενημέρωση και ανάληψη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος γενικά και ειδικότερα των δέντρων της σχολικής μας αυλής! Οι μαθητές και η δασκάλα τους , Ιωάννα Ιορδανίδου , έγιναν η «φωνή» των δέντρων ! Με αφορμή την ενότητα « Ο κόσμος γύρω μας» στο μάθημα της Γλώσσας, κάθε μαθητής έφτιαξε μια πινακίδα που υποθετικά εξέφραζε μια επιθυμία, παράκληση των δέντρων, π.χ. « Μη μου κόβεις τα φύλλα» ή « Μη μου σπας τα κλαδιά». Στη συνέχεια τα παιδιά κρέμασαν τις πινακίδες του στα δέντρα της αυλής του σχολείου, έτσι ώστε να ευαισθητοποιήσουν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους εικόνα των δέντρων που «διεκδικούσαν» τα δικαιώματά τους μέσα από πολύχρωμα πλακάτ ήταν πραγματικά συγκλονιστική!

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα γέμισε τους μαθητές με χαρά και αισθήματα ευθύνης και μετά την ολοκλήρωσή της, τα παιδιά συνέχισαν να περιποιούνται τα δέντρα ποτίζοντάς τα, σκαλίζοντας το χώμα στις ρίζες τους και μαζεύοντας τα σκουπίδια γύρω τους.