Θρίαμβος της Βέροιας επί του Λεβαδειακού με ανατροπή

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

veria levadiakos1

Τι κι αν βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ η Βέροια; Οι παίκτες της είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ανατροπή οδηγώντας την «Βασίλισσα» στο 4-3 και τη νίκη μετά από πολύ καιρό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πιο ψυχωμένοι και δίκαια κέρδισαν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια ήταν άτυχη. Δέχθηκε ένα γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης από στημένη φάση και μετά έτρεχε να ανατρέψει το σκορ. Μόλις στο 2’ μετά από φάουλ του Κονέ απο αριστερά στην καρδιά της άμυνας της Βέροιας ο Σαγκινέτι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 0-1.

Μετά το τέρμα του Λεβαδειακού, η Βέροια βγήκε μπροστά, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έψαξε, χωρίς επιτυχία, την ισοφάριση. Στο 9' μετά από σέντρα του Αμαραντίδη απο αριστερά, κεφαλιά του Μρντάκοβιτς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Πρζιρόβσκι. Στο 20' σουτ του Τραπ απόκρουσε ο  Πρζιρόβσκι. Στο 24’ ο Αμαραντίδης μπήκε στην περιοχή με ωραία προσπάθεια το σουτ που έκανε όμως απέκρουσε με το πόδι ο  Πρζιρόβσκι.

Η Βέροια κινδύνευσε από ένα λάθος να δεχθεί και δεύτερο γκολ. Στο 38' λάθος του Γεωργιάδη έβγαλε τετ α τετ τον Κάντζι, όμως πρόλαβε ο Αμαραντίδης με προβολή και έδιωξε.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Βέροια ευτύχησε να ισοφαρίσει. Στο 52’ μετά από πάσα του Μπεν, ο Καλτσάς βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού. Κέρδισε όμως κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μπεν, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μρντάκοβιτς από κοντά έγραψε το 1-1.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απαντήσει στο 53’. Η μπάλα έφτασε στον Μάντζιο στο ύψος της περιοχής, αυτός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στον Σισοκό και κατέληξε κόρνερ. Στο 60’ ο Λεβαδειακός πήρε ξανά το προάδισμα. Ο Ορτέγκα έπαιξε το ένα – δυο με τον Σκέμπη και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Βέροια δεν επηρεάστηκε από το τέρμα του Λεβαδειακού και στο 62’ ισοφάρισε. Μετά από σέντρα του Μπεν μέσα απο την περιοχή και αριστερά, ο Καλτσάς πετάχτηκε και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Στο 70’ η Βέροια έκανε την ανατροπή. Ο Αμαραντίδης έκανε το γύρισμα και ο Πετράτσι έκανε το αυτογκόλ με το κεφάλι. Η Βέροια σημείωσε και τέταρτο γκολ. Στο 79’ ο Μρντάκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, πάσαρε στον Μπεν και ο Γάλλος από κοντά σημείωσε το 4-2. Η Βέροια είχε ευκαιρία και για 5ο γκολ αλλά στο 86’ ο Πρζιρίφσκι έπεσα στα πόδια του Μπρντάκοβιτς κι έσωσε την εστία του.

Ο Λεβαδειακός μείωσε με κεφαλιά του Καπό στις καθυστερήσεις, μετά από σέντρα του Ορτέγκα.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης, Σιόντης (46’ Καλτσάς), Μρντάκοβιτς, Μπεν, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπαργκάν (54’ Ζεζίνιο), Όστοϊτς (75’ Παυλίδης), Τραπ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Πρζιρόβσκι, Σανγκινέντι, Μουλόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σκέμπης , Κονέ (75’ Καπό), Πετράτσι, Μάρτινς, Μάντζιος, Γιάντσης (58’ Ορτέγκα), Κάντζι (85’ Βασιλείου)