Ένωση Γονέων Νάουσας: Όχι χορηγίες στα σχολεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την Ένωση Γονέων Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:

" Η Ένωση Γονέων Νάουσας χαιρετίζει τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που ένωσαν τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους δημιουργώντας το μοναδικό σε παλμό και όγκο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Η Ένωση Γονέων Νάουσας σαν εμπνευστής και οργανωτής της κινητοποίησης θεωρεί ότι ο στόχος της έντονης πίεσης προς την Πολιτεία σε μια πορεία κλιμάκωσης των αγώνων, εκπληρώθηκε με το παραπάνω.

Δεν λέμε ότι θα σταματήσει εδώ ο αγώνας μας, έχουμε την ετοιμότητα, αν χρειαστεί να τους ζορίσουμε και περισσότερο!

Επειδή έχουν διαδοθεί διάφορες φήμες για έκτακτα κονδύλια ήδη από την Τετάρτη το μεσημέρι και η διάδοση μιας είδησης είναι εύκολο να γίνει, ας περιμένουν οι γονείς την επίσημη πληροφόρηση και την έμπρακτη ανάληψη ευθυνών από το κράτος και τους λειτουργούς του.
Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την άδικη προσωπική επίθεση από πλευράς του κ. Δημάρχου, σε μέλος της διοίκησης της Ένωσης Γονέων για διάδοση συκοφαντιών. Ας ψάξει αλλού για εχθρούς. Θεωρούμε ότι δεν ήταν η κατάλληλη η ώρα και ο τρόπος. Η κριτική προς την Δημοτική αρχή θα γίνεται πάντα και δεν πρέπει να διώκεται με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Μια τελευταία αναφορά: έχει ειπωθεί επίσημα ότι ο Δήμος απευθύνθηκε στο ίδρυμα Σόρος για πετρέλαιο στα σχολεία.

Η Ένωση Γονέων Νάουσας  εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της στην στροφή στις χορηγίες για την επίλυση των ελλείψεων των δημόσιων σχολείων. Δεν δέχεται τους επιχειρηματίες στα σχολεία. Αυτό δεν έχει να κάνει με εμπάθεια. Είναι αποφυγή των ευθυνών του κράτους. Είναι ζητιανιά σε σχέση με μια καθαρή διεκδίκηση να φέρουν πετρέλαιο τα Υπουργεία και να αλλάξουν προς τα πάνω οι πιστώσεις για την Δημόσια Παιδεία. Εν τέλει είναι μιας μορφής ιδιωτικοποίηση! 

Η είδηση ότι στις 9-12-2013 θα καταφθάσει η «βοήθεια» από το ίδρυμα  Σόρος, είναι βαρύ πλήγμα στους αγώνες των γονιών και των μαθητών και έτσι πρέπει να κατανοηθεί!
Δεν είναι μόνον οι φοροαπαλλαγές, τα επιδοτούμενα κέρδη που ο Τζορτζ Σόρος πετυχαίνει μ΄ αυτές τις κινήσεις. Είναι ότι η παιδεία στα χέρια των επιχειρηματιών είναι ένα ορατό εφιαλτικό σενάριο.

Καλούμε τους φορείς των εκπαιδευτικών, να καταδικάσουν το πρόγραμμα αυτό και να μιλήσουν για τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και στους μαθητές.
Καλούμε κάθε συμπολίτη και κοινωνικό φορέα , σε ετοιμότητα για την οργάνωση αντιδράσεων και διαμαρτυριών".