Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας υποδέχεται συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά σχολεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

5o veria

Έρχονται στη Βέροια από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius 12 εκπαιδευτικοί και 18 μαθητές από 5 ξένα σχολεία. Η επίσκεψη αυτή που θα διαρκέσει 5 ημέρες είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής και κινητικότητας Comenius με τίτλο : «ID:EUROPE».

Το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας έχει την τιμή να είναι συντονιστικό σχολείο αυτού του προγράμματος. Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής των ξένων αποστολών. Στην τελετή έναρξης θα παρουσιασθούν και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα από την Εύξεινο Λέσχη Βεροίας και το χορευτικό συγκρότημα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ξένες αποστολές θα επισκεφθούν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, τη Σχολή Αριστοτέλους και τον Άγιο Νικόλαο Νάουσας , το Βυζαντινό και Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου θα γνωρίσουν την πόλη της Βέροιας σ΄έναν ιστορικό περίπατο με ξεναγό- αφηγητή τον διακεκριμένο φιλόλογο και ιστορικό συμπολίτη μας κ. Γαβριηλίδη Θωμά. Την ίδια μέρα θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης μας και θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Είναι βέβαιο πως οι καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Βέροιας, οι μαθητές που συμμετέχουν στην Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος, αλλά και οι γονείς των μαθητών που θα φιλοξενήσουν ξένους μαθητές, θα κάνουν το καλύτερο έτσι ώστε στο τέλος οι ξένοι επισκέπτες φεύγοντας να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την εδώ φιλοξενία τους, πέρα βέβαια από την επιτυχή έκβαση των εργασιών του προγράμματος.