Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια: Συζήτηση με τους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η τηλεόραση αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μέσο με τη μεγαλύτερη διάδοση και απήχηση σε βαθμό που διαμορφώνει την πραγματικότητα μας και καθορίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης δίνοντας την ευκαιρία να αναλογιστούμε αν τελικά αυτά που μας προσφέρει είναι περισσότερα από αυτά που μας στερεί.

Οι μαθητές της Γ΄τάξης των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας συζήτησαν με τη δασκάλα τους, Ιωάννα Ιορδανίδου για αυτή την σπουδαία εφεύρεση και σχολίασαν τις αλλαγές που εισήγαγε στη ζωή μας. Τα παιδιά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στα αρνητικά της άκριτης και υπερβολικής τηλεθέασης καθώς και στις αλλαγές που σημειώθηκαν στον τομέα της ενημέρωσης (ακόμα και στο φαινόμενο της παραπληροφόρησης!) από τη στιγμή που μπήκε στη ζωή μας αυτό το μαγικό «κουτί».

Στο τέλος της συζήτησης οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων  παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι στην άκρη του σύμπαντος» του National Geographic και συμφώνησαν πως τέτοιου είδους εκπομπές ανήκουν στα θετικά στοιχεία της τηλεόρασης που αξίζει να επιδιώκουμε να παρακολουθούμε!