Δήμος Βέροιας: Κρατάει οκτώ αρμοδιότητες της πρώην δημοτικής αστυνομίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

dimotikh astunomia

Οι αρμοδιότητες που ασκούσε η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Βέροιας ήταν 28 και από αυτές η δημοτική αρχή κρίνει αναγκαία τη διατήρηση παράλληλα με την ΕΛ.ΑΣ. οκτώ αρμοδιοτήτων, με σκοπό αφενός την είσπραξη εσόδων και αφετέρου την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Οι οκτώ αρμοδιότητες είναι:

1. Την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει ο Δήμος για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων, περιλαμβανομένων σαφώς και των παραβάσεων που αφορούν αυθαίρετες καταλήψεις και αυθαίρετες επεκτάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, (τραπεζοκαθίσματα, προθήκες και κάθε άλλη αυθαίρετη κατάληψη και χρήση).

2. Την τήρηση της καθαριότητας και της προστασίας του Περιβάλλοντος σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και γενικότερα την τήρηση των κανόνων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και τις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει ο Δήμος για την αναβάθμιση της αισθητικής των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

3. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την υπαίθρια διαφήμιση, καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων που τυχόν έχουν τεθεί με κανονιστικές αποφάσεις από τον Δήμο και γενικά την ευθύνη εφαρμογής των ισχυουσών διατάξεων για τη διαφήμιση, την επιμέλεια εφαρμογής τους και την ενημέρωση των παραβατών προς συμμόρφωση.

4. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στην επιβολή των διοικητικών μέτρων του άρθρου 103 του ν. 2696/1999, όπως ισχύει, για τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, αποκλειστικά και μόνο ως προς την παράβαση της πινακίδας Ρ-69 (Χώρος Ελεγχόμενης Στάθμευσης).

5. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

6. Την εκτέλεση, και μόνο, των διοικητικών κυρώσεων που αφορούν τη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, των οποίων την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγεί ο Δήμος.

7. Την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει ο Δήμος καθώς και την επιβολή των πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων που προβλέπονται από αυτές.

8. Την επίδοση των πάσης φύσεως εγγράφων του Δήμου και μόνο εντός των διοικητικών ορίων αυτού.