Να μπουν στον νέο ΕΟΠΥΥ ζητούν οι οδοντίατροι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΓΕΙΑ

dontia1

Την ένταξη της οδοντιατρικής περίθαλψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας ζητούν οι οδοντίατροι. Τονίζουν ωστόσο ότι η μετάβαση από το σημερινό καθεστώς στον σχεδιαζόμενο νέο φορέα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην πληγεί ούτε ο κλάδος, ούτε οι ασθενείς.

Η ανάγκη, τονίζουν οι οδοντίατροι, είναι επιτακτική ιδίως αυτή την περίοδο που πολύς κόσμος αδυνατεί να φροντίσει την υγεία του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ασθένειες των δοντιών, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν πλήθος άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως τα καρδιαγγειακά.

«Η Οδοντιατρική πρέπει να βρίσκεται ενταγμένη στο σύστημα υπηρεσιών που θα προσφέρει ο νέος ΕΟΠΥΥ. Είναι όμως σημαντικό να μην επηρεαστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς στην περιφέρεια ή σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία» ανέφερε ο χειρουργός οδοντίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ), κ. Αθανάσιος Κατσίκης, στη διάρκεια συνέντευξης την Τετάρτη με αφορμή τη διοργάνωση του 33ου Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στις 22 – 24 Νοεμβρίου.

Η οδοντιατρική περίθαλψη μέσω του ΕΟΠΥΥ παρέχεται από 880 οδοντιάτρους του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ. Στην πράξη, οι εκπρόσωποι του κλάδου, συμφώνησαν ότι η οδοντιατρική φροντίδα είναι ακριβή και ότι για αυτό πρέπει να ενταχθεί στη δημόσια υγεία.

πηγή: www.protothema.gr