Η επέτειος του Πολυτεχνείου στα Εκπαιδευτήρια Βέροιας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

iev politexneio

Με τον δέοντα σεβασμό και σκεπτικισμό τιμήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Βέροιας η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Με μία τελετή λιτή αλλά μεστή νοημάτων και συγκίνησης ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.Πιτσιάβα, κ.Σπελέτα και κ. Ορφανίδη παρουσίασε ένα χρονικό της εξέγερσης τόσο από την οπτική γωνία των μαχόμενων φοιτητών όσο και από αυτή του Τύπου της εποχής. Την ιστορική καταγραφή και αφήγηση χρωμάτιζαν ποιήματα και τραγούδια που μετέφεραν το συναίσθημα, τον παλμό κι το νόημα του αγώνα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την αποκήρυξη της Χούντας και των πρακτικών της.

Ο συμβολικός χαρακτήρας του εορτασμού και η διαχρονικότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου δημιούργησαν σκέψεις και γόνιμο προβληματισμό σε μία εποχή όπου οι απειλές ανελευθερίας και αποστέρησης των ουσιωδέστερων δικαιωμάτων του ατόμου βάλλονται διαρκώς και με ποικίλους μηχανισμούς. Έργο και υποχρέωσή μας να παραμείνουμε σκεπτόμενοι και μαχόμενοι πολίτες, εκπαιδευτικοί και μαθητές!