Επίσκεψη των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας στην Πυροσβεστική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μαζί με τις δασκάλες τους Ποτουρίδου Γεωργία και Κοσκερίδου Στέλλα, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πυροσβεστική στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα την προληπτική και κατασταλτική πυροπροστασία στο σπίτι και στο σχολείο, και την προφύλαξη κατά την ώρα του σεισμού στο σπίτι και στο σχολείο.

Πριν την επίσκεψη οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους συζήτησαν σχετικά θέματα, συνέλεξαν πληροφορίες και μετά την απαραίτητη προεργασία, τη Δευτέρα στις 4 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πυροσβεστική υπηρεσία. Οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές με μεγάλη χαρά, τους ενημέρωσαν για την πυροπροστασία και την προφύλαξη από το σεισμό και τους ξενάγησαν στους χώρους της πυροσβεστικής και στο πυροσβεστικό όχημα. Οι μικροί μαθητές γνώρισαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό των πυροσβεστών, αλλά και τα απαραίτητα μέσα που χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση φωτιάς, πυρκαγιάς ή απεγκλωβισμού. Είχαν την δυνατότητα να φορέσουν το κράνος τους και να γίνουν και οι ίδιοι μικροί πυροσβέστες, χρησιμοποιώντας την αντλία και πετώντας νερό για να σβήσουν μια εικονική φωτιά, δραστηριότητα που τους γέμισε ενθουσιασμό! Κατά γενική ομολογία, η επίσκεψη αποδείχτηκε μια μοναδική εμπειρία!

Στη συζήτηση που ακολούθησε στο σχολείο η ανατροφοδότηση από την εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα θετική. Οι μικροί μαθητές υιοθέτησαν πιο ώριμη και προσεχτική στάση απέναντι στη φωτιά, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει.

"Ευχαριστούμε το πυροσβεστικό σώμα για τις όμορφες και πολύτιμες στιγμές και γνώσεις που χάρισαν στους μικρούς μας μαθητές" αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας. .