Υπερίσχυσε το πολιτικό κόστος στα δημοτικά τέλη της Βέροιας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

lazaridis

Το πολιτικό κόστος ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συζήτηση της αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών του δήμου Βέροιας. Θα μείνουμε μόνο στις δυο κατηγορίες, εκεί δηλαδή που επρόκειτο να ψηφιστούν αυξήσεις, στη καθαριότητα και την άρδευση. Και στους δυο τομείς, για να υπάρχει ανταποδοτικότητα (έσοδα ίσα με τα έξοδα), η Οικονομική Επιτροπή έκρινε βάσει των εισηγήσεων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ότι έπρεπε να αυξηθούν οι τιμές.

Στα τέλη καθαριότητας με παρέμβαση της δημάρχου, κι ενώ παραδέχθηκε στην γραπτή εισήγησή της ότι χρειάζεται αύξηση της τάξεως του 12%, οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες. Πώς δικαιολόγησε η δήμαρχος το "άδειασμα" της Οικονομικής Επιτροπής; Ότι θα μειωθούν τα έξοδα για να έρθει ο λογαριασμός ίσα βάρκα ίσα νερά. Σιγά μην υπάρξει ισοσκελισμός. Παραμονές εκλογών είμαστε, ας ψηφιστεί ένα μέτρο για να μην φωνάζει ο κόσμος και μετά τις εκλογές ή έχει ο Θεός ή ας κόψει το λαιμό του ο νέος δήμαρχος.

Στα τέλη άρδευσης, η δημοτική αρχή έμεινε πιστή στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για επιβολή αυξήσεων. Επειδή όμως η άρδευση αφορά δημότες χωριών του δήμου, σε αυτό το θέμα την...έκαναν σύμβουλοι που εκλέγονται στα χωριά. "Πώς θα πάω στο χωριό να πω ότι επιβλήθηκε αύξηση όταν ο σύμβουλος της μειοψηφίας που δεν το ψήφισε θα ρίχνει την ευθύνη σε εμένα;" σχολίασε δημοτικός σύμβουλος με αξίωμα της δημοτικής αρχής που δεν ψήφισε την πρόταση Βοργιαζίδη. Τι έγινε σε αυτή την περίπτωση; Για μια ψήφο η πρόταση για αυξήσεις δεν πέρασε και αν παραμείνουν έτσι τα πράγματα, η καλοκαιρινή άρδευση θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα.