Βέροια: Μόνο στα βιομηχανικά κτίρια των δημοτικών ενοτήτων η αύξηση στα τέλη καθαριότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΒΕΡΟΙΑ

Μηδενική θα είναι η αύξηση των τελών καθαριότητας στον Δήμο Βέροιας, παρά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για αύξηση δέκα λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό, εκτός από τους βιομηχανικούς χώρους που βρίσκονται στις δημοτικές ενότητες οι οποίοι θα πληρώσουν 2 ευρώ το τετραγωνικό από 1,5 (οι βιομηχανικοί χώροι της Βέροιας θα πληρώσουν από 3,68, 3 ευρώ). Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δήμαρχος με γραπτή πρόταση της (απουσίαζε στην Αθήνα), κι ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν σωστή η απόφαση για αυξήσεις, ανέτρεψε την απόφαση για αυξήσεις και υποστήριξε μηδενικές αυξήσεις και κάλυψη της οικονομικής τρύπας με περιστολή δαπανών. Η κ. Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι θα ενταθεί η προσπάθεια είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και θα γίνει οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας.

"Ήμουν δύο χρόνια στην καθαριότητα και ποτέ δεν έγινε περιστολή δαπανών" είπε ο Θεοδωρίδης. "Είναι εμπαιγμός. Αλλά προτείνει η υπηρεσία, αλλά η Οικονομική Επιτροπή και άλλα η δήμαρχος. Δεν ψηφίζουμε την πρόταση και προτείνουμε μείωση" σημείωσε η κ. Σοφρόνοφ.

"Δεν ξέρω πόσο βολικά αισθάνονται οι συνάδελφοι της Οικονομικής Επιτροπής, εγώ δεν αισθάνομαι άνετα. Το βασανίσαμε πολύ για το πώς θα φτάσουν οι αυξήσεις και τώρα μιλάμε για πάγωμα χωρίς στοιχεία; Θα μπορούσα κι εγώ να πω μείωση 10% και μεγαλύτερη περιστολή δαπανών αλλά δεν γίνεται. Είμαστε σε λάθος δρόμο. Δεν μπορώ να ψηφίσω πάγωμα ενώ πριν τρεις  μέρες ψήφισα αύξηση με τεκμηριωμένα στοιχεία. Δεν συμμετέχω στην ψηφοφορία" είπε.ο κ.Μιχαηλίδης σχολιάζοντας το...άδειασμα της Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή. "Επιβεβλημένος ο ισοσκελισμός για να υπάρχει ανταποδοτικότητα.  Να δούμε πως μπορεί να γίνει το νοικοκύρεμα. Θα στηρίξω την πρόταση για μηδενικές αυξήσεις" είπε ο κ. Καγκελίδης.
"Δεν ξέρετε τι θέλετε. Οι συνάδελφοι στην Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν την αύξηση και τώρα έχουμε εισήγηση για μηδενικές αυξήσεις. Να μειωθούν οι δαπάνες και με μελέτη να έχουμε δικαιότερη κατανομή" υποστήριξε ο κ. Γκαμπέσης και πρότεινε μείωση.
"Θα στηρίξω την πρόταση της Δημάρχου αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να.κάνουμε χατίρια, να κουβαλάμε μπάζα" είπε ο κ. Θεοδωρίδης.

"Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός. Η Δήμαρχος σήμερα...άδειασε τους.συναδέλφους της Οικονομικής. Όσο δεν κάνετε καταγραφή δεν θα κάνετε τίποτα" σημείωσε ο κ. Νεστορόπουλος.
"Να εισπράξετε από τους μεγαλοφειλέτες και να αφήσετε την λαϊκή οικογένεια" πρόσθεσε ο Γιώργος Μελιόπουλος.
"Αν βοηθήσει και ο πολίτης τίποτα δεν μπορεί να γίνει" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.