Μούρνος: "Η Ημαθία είναι σε κώμα"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΗΜΑΘΙΑ

mourn

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Ημαθίας, στην συζήτηση του προϋπολογισμού, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος, ασκώντας παράλληλα κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Συγκεκριμένα επεσήμανε: «Αν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες βρίσκονται σε λήθαργο, η Ημαθία από καιρό βρίσκεται σε κώμα. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την Ημαθία στις περιοχές της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ κατά τα έτη 2000-2012. Με άλλα λόγια με τους ταχύτερους ρυθμούς οικονομικής κατάρρευσης!

Γι' αυτό το φαινόμενο δεν είναι άμοιροι ευθυνών τοπικοί παράγοντες που άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια και εν προκειμένω και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης και πρώην Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης. Και με την ευκαιρία θα μας ενημερώσει κάποτε ο κ. Καραπαναγιωτίδης με τεκμηριωμένα στοιχεία και αριθμούς και όχι με αόριστα δελτία τύπου και φωτογραφίες, για τα αποτελέσματα των ταξιδιών που συχνά-πυκνά κάνει ανά τον κόσμο;»

Για το κομμάτι του προϋπολογισμού που αφορά την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, είπε ότι: «από τα 10 εκατομμύρια ευρώ τα 4,3 είναι για μεταφορά μαθητών, το 1,7 για υγεία και προνοιακά επιδόματα, τα 2,5 για υπηρεσίες διοίκησης και λειτουργικές δαπάνες και υπολείπεται περίπου 1 εκ. για μικρά και συνεχιζόμενα έργα. Κανένα σοβαρό έργο δεν ξεκίνησε και δεν υλοποιήθηκε στην Ημαθία τα τελευταία χρόνια.»