Ξεκινά την Παρασκευή η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ

tsipras sinedrio

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με αφορμή την εντολή εκκένωσης της ΕΡΤ, προκειμένου όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας να σταματήσει η πορεία της χώρας προς την οικονομική καταστροφή και η απαξίωση της δημοκρατίας. Την άμεση έναρξη των διαδικασιών αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε και με τη στήριξη του λαού θα τα καταφέρουμε να εμποδίσουμε αυτή την πορεία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για καλύτερο αύριο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρόταση μομφής υπέγραψαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κατέθεσε ο Α.Τσίπρας στη Βουλή.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο παριστάμενος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για ευκαιρία της κυβέρνησης να αποδείξει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αραγής και τις επόμενες ήμερες –όπως είπε- θα τοποθετηθούμε όλοι για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον χώρας. Ενώ πρόσθεσε ότι μέσα από την ψήφο επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ θα αναβαπτιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών από, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψήφιση της πρότασης από το βουλευτικό σώμα.

πηγή: www.kathimerini.gr